Klasszis birkózónk dózsás ellenféllel szemben nyert a döntőben, clubunk a csapatversenyben pedig második lett. Gratulálunk!

Birkózás, kötöttfogás, országos bajnokság

Galéria: FTC

63 kg: 2. Váncza István
72 kg: 5. Bak Gergely
77 kg: 5. Gégény Dominik
82 kg: 1. Bácsi Péter
87 kg: 6. Martin Bence
97 kg: 3. Németh Iván
130 kg: 7. Szabados Márton

Csapatpontverseny:

1. Budapesti Honvéd SE
2. Ferencvárosi TC
3. Ceglédi VSE

Sike András

Peti egy remek válldobás mutatott be a döntőben, amivel Szabó László mögé került. Végig nagyon magabiztos volt. Taktikusan birkózott, a dobás után pedig annyit adott ki magából, amennyi a győzelemhez kellett. Felemás érzéseim vannak a mai napot illetően. Váncza István meglepetésre ezüstérmes lett. Az elődöntőben egy rutinos, több világversenyt megjárt birkózót vert meg, míg a döntőben már egy sokkal tapasztaltabb ellenféllel szemben nem volt esélye. Németh Iván bronzérme még jó érzéssel tölt el, annak ellenére, hogy sajnos ősi riválisával, Varga Ádámmal szemben alulmaradt az intések sorrendjében. Ami bosszantó, hogy 77 kilós Gégény Dominik és a 72 kilós Bak Gergely bronzmeccsét nem sikerült megnyerni. Dominik 5:3-ra vezetett fél perccel a vége előtt, mégis biztos győzelmet engedett ki a kezéből. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy amiért idejöttünk Miskolcra, azt teljesítettük, de lehetett volna több is, így egy kis hiányérzetem van.

Bácsi Péter

– Nemrég még arról beszélgettünk, hogy kezelésre jársz a makacs sérülésed miatt, erre utánozhatatlan módon megnyerted a magyar bajnoki címet.
– Ha nem is utánozhatatlan, de talán ez a nap legnagyobb eredménye, hogy úgy nyertem meg az országos bajnokságot, hogy nem sérültem meg. Ezért nagyon hálás vagyok Lipcsei Gábornak, a labdarúgócsapat masszőrének, hogy segített, így nem sérültem rá.

– A sorsolásod azért kedvező volt.
– Igen, végül is sima utam volt a döntőig, ahol tudni lehetett, hogy a legnagyobb rivális, az újpesti Szabó László vár rám. A nap elején is lehetett tudni, hogy ő lesz a legnagyobb ellenfelem, főleg, hogy az egyik legerősebb riválisom a válogatottságért vívott harcban is. Nagyon örülök, hogy végig tudtam irányítani, megvalósítottam, amit szerettem volna, állásból akciót vittem végig, ez pedig komoly fegyvertény volt. Hozzátenném, hogy nem is birkóztam lent, ami kifejezetten jó volt a korábban elmondott sérülésem miatt.

– Azért egy Derbi után mégis csak szebb a magyar bajnoki győzelem.
– A mérkőzés előtt kicsit viccelődtünk is, hogy a tíz súlycsoportban jó néhány honvédos versenyző indult, erre a mi mezőnyünkben egy Fradi–Újpest rangadó jött össze, amelyet sikerült megnyernem.

Fradi.hu, MBSZ