A győzelemmel óriási lépést tettünk a bajnoki döntő felé.

Férfi vízilabda OBI, középszakasz, felsőház, 6. forduló
Ferencváros 10-9 Egri VK
Negyedek: 2-3, 2-1, 2-3, 4-2
Gólok: Vámos 3, Jaksics 2, Manhercz 2, Jansik 1, Nikics 1, Varga Dániel 1

Szép számmal érkeztek a szurkolók a Komjádi-uszodába, talán csak a sarokszektorokban maradt üres hely a mai rangadón. Csapatunk nélkülözni kényszerült kapitányát, Madaras Norbertet, valamint Német Tonit, aki orrtörést szenvedett el a Miskolc ellen – a maszkja már elkészült, de játszani még nem játszhat centerünk. Visszatérő is volt, a kisebb lábtörést kiheverő Varga Dániel újra ott volt a medencében. Gyors góllal kezdtünk, Vámos Márton hatalmas szabaddobással jelentkezett. Ezután viszont az egriek percei következtek, zsinórban lőttek három gólt, amire csak a negyed vége előtt egy másodperccel tudtunk válaszolni, Jansik centerpozícióból tudta bekotorni a labdát. A folytatásban is akadozott a játékunk, főleg emberelőnyben voltunk nagyon gyengék, ám végül a nagyszünetre sikerült ikszre hoznunk az állást: előbb Varga Dániel lőtt egy szó szerint hálószaggató gólt, majd egy lejárt fór után Jaksics emelkedett ki jól középen, kitaposva magát fordult be és talált be Mitrovics kapujába.

A harmadik negyed úgy kezdődött, hogy azt hihettük, sikerült megtörnünk ellenfelünket, ezúttal mi mentünk el két góllal, hiába. Az egriek óriási energiákat mozgósítottak, és ismét három gólt lőttek zsinórban, Hosnyánszki csillogtatta meg képességeit, két távoli bombájával vették át a vezetést újra. Az utolsó játékrészben Vámos révén egyenlítettünk, utána viszont elúszni látszott a meccs: előnyből kapituláltunk, majd egy nagyon könnyű gólt adományoztunk, 7-9 volt oda öt perccel a végső dudaszó előtt, Varga Zsolt időkéréssel avatkozott közbe. És milyen jól! Fordult a szerencse, a Dabrowski-csapat nem lőtt több gólt, mi viszont hármat is. Fiatal szerb klasszisunk, Nikola Jaksics a hátára vette a csapatot, előbb megúszásból hozta kihagyhatatlan helyzetbe Manherczet, utána a róla megítélt fórból Nikics egyenlített, végül pedig megkoronázta saját teljesítményét a győztes találat megszerzésével! Az utolsó támadás a vendégeké volt, ki is dolgozták a ziccerüket, amit óriási bravúrral Vogel Soma hárított.

Ahogy mondani szokták, a jó csapatok ismérve az, hogy rossz játékkal is nyernek, és kijelenthető, nekünk most jó csapatunk van, a fiúk nem adták fel, mentek előre mindent beleadva, aminek meg is lett az eredménye. Kiemelendő még Sedlmayer Tamás is, friss válogatottunk minden alkalommal megnyerte a ráúszást, ez is kellett a mai sikerhez. Nem szabad elhallgatni, hogy ezúttal érezhettük a hazai pálya előnyét – ritka az ilyesmi. De mint mindig, a statisztika azért most is csal egy kicsit, hiszen az Eger több büntetést is kapott a negyedzáráskor, amikor nem engedte dobásainkat elvégezni. Emellett nagyon keményen játszottak, számukra ez élet-halál mérkőzés volt, mivel valószínűleg ellenünk játszanak majd az elődöntőben, nem szerették volna azt 0-6-ról indítani.

Manhercz Krisztián

Gratulálok csapatomnak és az Egernek is. Nagyon hullámzó mérkőzés volt, 6-4-nél talán egy kicsit belenyugodtunk abba, hogy kétgólos hátrányból kétgólos előnyt csináltunk, több olyan gólt kaptunk, amiket megbeszéltünk, hogy nem lehet. A csapat erejét mutatja, hogy ismét fel tudtunk állni, ahogy Egerben is. Nagyon értékes három pontot szereztünk.

Varga Zsolt

Nem kezdtük jól a mérkőzést, nem voltunk meccsben, majd jött egy olyan időszak, ahol elkezdtünk játszani, majd megint visszaestünk, nagyon sokat hibáztunk. Amit ki kell emelni, hogy 7-9 után ott tudtunk lenni szívben, lélekben, koncentrációban. Ez volt egyébként az a rész, ahol jól is játszottunk. Mindkét Eger elleni találkozónk tüzes, harcos, brusztos volt, talán a külső szemlélőknek is élvezhetőbbek voltak így. Gratulálok az Egernek is, hiszen nagyon jó mérkőzések voltak, ők is jól játszottak, annak ellenére, hogy mi nyertünk. Ők egy Bajnokok Ligája csapat, akikhez mindig alázattal kell hozzáállni.