Nigeri szélsőnk azt is elmondta, mit tenne azután, ha megnyernénk a bajnokságot.

Szeret világot látni, tudniillik azt tartja, hogy minél több ország bajnokságában futballozik, annál inkább gyarapodik tudásban. Az Üllői útról viszont nem kíván gyorsan távozni a nigeri Amadou Moutari, tudniillik kiválóan érzi magát az FTC-ben.

A 24 esztendős afrikai focista a támadó vonal mindkét szélén használható, viszont igazából a középpálya bal oldalán alkot nagyot. Mivel Niger 1960. augusztusában nyerte el függetlenségét Franciaországtól, érthető, hogy Moutari fél évig a Le Mans B-csapatában pallérozódott, majd 2014. januárjától az ukrán Metallurg Doneck következett, onnan pedig az orosz bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskalához került.

Dagesztánban három idényt húztam le – mondja Moutari. – A főváros, Mahacskala nem olyan veszélyes, amint azt híresztelik, igaz, ránk, focistákra külön vigyáztak. 2017. január 25-én az FTC ajánlatára nem mondhattam nemet. Megtisztelő, hogy az első nigeri lehetek a magyar futballsportban, és az itteni békés hangulat elragadó. Joseph Paintsil a legjobb barátom, többször együtt étkezünk a Duna-parton lévő éttermekben.

A Fradi egy nagy család, jellemez, nincs jelentősége annak, hogy ki honnan érkezett, csak mennek előre az aranyéremért.

Az egység megteremtése Thomas Doll érdeme, edzőnk szakmailag kiváló, ért a focisták lelkéhez is. Azt sajnálom, hogy a Honvéd és a Balmazújváros legyőzése közé becsúszott a Diósgyőrtől elszenvedett 2-1-es vereségünk, azon a meccsen nem ment jól a játék. Hogy az ellenlábas Videoton délszláv erősségei milyen meglepetést készítenek elő számunkra a folytatásban, rejtély, viszont megfogadtam, ha magyar bajnok leszek, egy budapesti utazást megszervezek a szüleimnek, hadd lássák az aranyérmemet.

Lionel Messit nevezi a világ legjobbjának, szabadidejében kötelező házi feladatát hajtja végre, azaz tévén nézi a külföldi bajnokságokat, továbbá az akciófilmek megtekintése is kikapcsolja.

Bors