Az Eger ellen készülnek pólósaink, egyelőre a válogatott kötelezettségek miatt fél kerettel.

– Okoz nehézséget a felkészülésben a sok hiányzó?
– A válogatott elsőbbséget élvez, ezt tudni kell. Az viszont egy szerencsétlen helyzet, hogy épp a bajnokság legnagyobb rangadója előtt rendeznek világliga mérkőzéseket. Sajnos nehézség mindenképpen, mert nem tudunk csapatszinten készülni az Egerre. A válogatott játékosok pedig fáradtabbak lesznek az utazás miatt is, ráadásul a szerbek csak csütörtökön csatlakoznak hozzánk. Nekik két napjuk lesz arra, hogy fizikálisan és fejben is felkészüljenek a szombati meccsre. Vámos Marci ezúttal nem kapott meghívót, négyen viszont ott vannak a keretben. Német Tonira is számított volna a szövetségi kapitány, ám Tonya szombaton megsérült.

– Így már két sérültje is van a csapatnak.
– Nyerni tudtunk az OSC, majd egy héttel később a Miskolc ellen is, de mindkét találkozón elvesztettünk egy-egy játékost. Előbb Varga Daninak tört el a lábközépcsontja, legutóbb pedig Német Toni kapott egy ütést, a vizsgálatok után pedig megállapították, hogy részlegesen eltört az orra. Mindkettejüknek mihamarabbi gyógyulást kívánok innen is. Sőt, a bajt tetézi, hogy nem számíthatunk az Eger ellen csapatkapitányunkra, Madaras Norbira, aki eltiltását tölti majd szombaton.

– Milyen fontossággal bír az Eger elleni bajnoki?
– A legfontosabb mérkőzése az évnek, és ezt tényleg így gondolom. A legtöbb bajnokin mondhatni kötelező a győzelem, de a három nagy riválisunk, azaz a Szolnok, az Eger és az OSC elleni találkozók kiemelt fontosságú meccsek. Ezúttal a rájátszás szempontjából sem mindegy, hogy nyerünk, vagy veszítünk szombaton a Komjádiban.

Fradi.hu