Dibusz Dénest és Máté Csabát kérdezték Dani remek formájáról.

Dani sérülésmentes felkészülésen van túl – magyarázza formajavulása fő okát Máté Csaba, a Fradi segédedzője. – Egy korábbi Újpest-meccsen megsérült, később újabb időszakokra dőlt ki, ezért nem ment neki a játék. Márpedig szeret a góllista elején feltűnni. A téli edzőtáborozás során egy tréninget sem hagyott ki, és íme, itt az eredmény!

Máté nem tartja kizártnak, hogy Dani lesz a gólkirály, bár méltányolják, hogy egyáltalán nem önző, ha lát jobb pozícióban lévő társat, passzol.

Remek előkészítők játszanak az oldalán – folytatja Máté –, akik tudják, melyik területre kell bemozogniuk, Varga Roland és John Paintsil kiválóan hozza helyzetbe. Fejjel, lábbal egyaránt veszélyes. Mindennek az az alapja, hogy egy futballistánál változik a belső motiváció, Böde most éppen felszálló ágban van.

Máté, mivel két évig együtt dolgoztak Pakson, azt is tudja, hogy Dani a Madocsa edzője, ámbár mostanság nem annyira megy a gárdának: – Koráb­ban kért tőlem edzésvezetési ter­veket, mostanában kevesebbszer teszi.

Ha edzésen nem talál be, ideges. Igyekszem túljárni az eszén. Mindannyiunkat megnyugtat, hogy sínen van – teszi hozzá csapattársa, a szintén vá­logatott kerettag Dibusz Dénes.

Bors