Eltörölné a hírek szerint az MLSZ a két korlátozást az NBI-ben.

Gyökeresen megváltozhatnak az MLSZ ajánlásai a következő idényre: a csakfoci.hu értesülései szerint ez érinti az ún. “fiatalszabályt”, de a légiós limitet is – mindkettőt eltörölhetik, ez pedig alapvetően befolyásolja a klubok játékospolitikáját a jövőben.

A klubok már megkapták az erről szól tervezetet, és értesüléseink szerint az NB I-es bizottsági ülésen már tárgyaltak is róla az érintettek. A hírek szerint a klubok döntő része elfogadja a tervezett módosításokat, amelyeket az MLSZ elnökségi ülése véglegesíthet a jövő heti ülésén, március 13-án.

Mint ismert, az U20-as korú játékosok játszatásáért járt bónusz, több fiatal bevetésével több pénzhez juthatnak a klubok. A meccsenkénti “légiós limit” már ebben az idényben sem volt érvényben, ahhoz, hogy valaki ezért támogatást kapjon, 33 forduló alatt legalább 25 alkalommal kell betartani a korlátot (egy csapat három, illetve a kupaindulók meccsein, vagy azok ellen játszott találkozókon öt légiós lehet egyszerre egy csapatban). Jelen állás szerint ebben a formában nem folytatódik ez a rendszer.

Fontos információ az is, hogy az NB II-ben viszont marad a “fiatalszabály”, ami azt is jelentheti, hogy sok, támogatott korú magyar tehetség elsősorban a másodosztályban bizonyíthat majd a következő szezonban.

Csányi Sándor egyébként hétfőn arról beszélt, átalakítják majd az utánpótlás támogatások rendszerét, az a cél, hogy azok az akadémiák, utánpótlás-központok jussanak főként komoly pénzekhez, ahonnan olyan játékosok kerülnek ki, akik NB I-es vagy NB II-es klubokban, külföldi bajnokságban és a válogatottban szerepelnek.

forrás: csakfoci.hu