Elpártolt tőlünk a szerencse a tegnapi napon.

Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő, 5. mérkőzés
MAC Budapest 4-1 Ferencváros
Harmadok: 1-1, 1-0, 2-0
Gól: Tendler (Jászai, Tuominen)

A párharc állása: 2-3 oda.

Viszonylag gyorsan megszerezték a vezetést a hazaiak, nem értük el a korongot, amivel a bekorcsolyázó támadó előbb Sevelát találta el, majd a kipattanót értékesítette. A következő említendő eset finn bekkünk, Hietamaki ütközése, padlóra küldte a kék-fehérek játékosát, amiért bosszút akartak állni a MAC erős emberei, ám csak annyira futotta tőlük, hogy Juha haját tépkedték hátulról, mintha kislányok lettek volna. Természetesen a büntetéseket úgy osztotta a Babics által vezetett négyes, hogy védőnknek jutott egy tíz perces fegyelmi is… A védekezés mellett néha támadásba is lendültünk, egy jó tisztázással gyorsan kettő az egy elleni játékba lendültünk, Tendler pedig a bepassz helyett a rövid alsót lőtte ki.

A második harmadban hiába játszottunk jobban, mindig valami apróság hiányzott a gólhoz, egész egyszerűen nem volt szerencsénk, hátul jól védett Sevela, egy esetben viszont nem tudott közbeavatkozni, végignéztük, ahogy Terbócs tiszteletkört ír le a harmadunkban, majd visszahúzta a hosszúra a pakkot, ami a hálóban kötött ki. Az utolsó játékrészben gyorsan gólt szerzett ellenfelünk, egy jó indítás után Sevela szabadított volna fel, ám rövid lett, a pontkirály Dansereau pedig kis túlzással negatív szögből lőtte ki a hosszú felsőt, még talán ő is meglepődött, hogy betalált. Ezután pedig ismét megízlelhettük, milyen az MJSZ díszpintyei ellen játszani, két-három gáncsolásért járó fórt nem kaptunk meg, akkor is néma maradt a síp, amikor elvitték Sevela bárdját. Rafajt pedig nevetséges módon küldték ki, majd amikor Sevela fejvédőjét kellett javítani – több alkalommal fejlövést kapott… – és a problémát nem sikerült gyorsan megoldani, jött az újabb büntetés a játék késleltetésért… Ebből pedig a negyedik bekapott gól.

Szombaton hazai pályán folytatódik a küzdelem, a hetedik meccs lehetőségéért lépünk majd jégre.

Greg Lindqvist

Úgy gondolom, jó rájátszás meccs volt szép ütközésekkel, néhány kisebb bunyóval. A különbség az volt, hogy ők betaláltak, mikor volt egy nagy esélyük a harmadik harmadban, megszerezve ezzel a harmadik gólt. Volt elég helyzetünk, hogy gólt szerezzünk, de nem találtunk a hálóba. Jól játszottunk egy jó meccsen, azonban néhány ítélet meglehetősen furcsa volt számunkra. Ez a rájátszás, szombaton győzelem vagy halál. Egyetlen célunk van, hogy hétfőn még egyszer megküzdjünk itt.