A Real Madrid egyik leghíresebb focistája azt is elmondta, hogy mit tanácsolt neki Puskás Öcsi a budapesti Fradi-meccs előtt.

Kérdésünkre felelevenítette, hogy még tizenéves volt, amikor Puskás Ferenc mutatta őt be a sajtónak, s adta át neki az első realos felnőttmezét.

Ő madridi legenda, fantasztikus volt a közelében lenni, beszélgetni vele a futballról” – mondta Raúl. Például akkor, amikor 18 éves korában a Ferencváros ellen játszhatott Budapesten a Bajnokok Ligájában, s a csapatot meglátogatta a szállásán Puskás Ferenc.

Azt kérte tőlem, hogy bár tetszik neki, amit a pályán csinálok, próbáljak kicsit kevesebbet futni…” – nem legenda tehát, amit erről a találkozásról a spanyol médiában is olvasni lehetett.

Tréfának szánta vajon ezt a megjegyzést Puskás?” – kérdeztük Raúltól, aki szerint nem erről van szó, egyszerűen azt akarta megértetni vele a Real négyszeres spanyol gólkirálya, hogy céltudatosabban, az erejét jobban beosztva játsszon. Másnap egyébként Raúl szerezte csapata egyetlen gólját az 1–1-re végződő, FTC elleni csoportmeccsen. „Persze, hogy emlékszem – mondta mosolyogva –, de az első, madridi mérkőzésre még inkább, ott hármat rúgtam a Ferencvárosnak és hat-egy lett a végeredmény.

forrás: nso.hu