Közel voltunk ahhoz, hogy “meccspakkjaink” legyenek, ám hiába küzdöttünk óriásit, nem sikerült másodszor is nyernünk hazai jégen.

Jégkorong, Erste Liga, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Ferencváros 2-3 (hu.) MAC Budapest
Harmadok: 1-0, 0-1, 1-1, 0-1
Gólok: Németh, Hietamaki (+1, Dubek, Tendler)

A párharc állása: 2-2.

A szokásos beszámolókkal ellentétben ezúttal nem bontjuk harmadokra a történéseket, igazából szinte végig ugyanaz volt a jégen zajló eseményeknek a jellemzője: a MAC óriási nyomást helyezett csapatunkra, amely hősiesen védekezett, hátul pedig Sevela tartotta a frontot, óriási bravúrokat bemutatva. Kis túlzással az is csodaszámba ment, hogy az első szünetre előnnyel mehettünk, hiszen rögtön az első harmadban megborult a pálya egy igencsak véleményesen megítélt kettős fór után, ám végül a remek hozzáállásunknak köszönhetően Németh egy küzdős találatot gyötört be. Azt, hogy nem egyenlő a mérce, a folytatásban is érezhettük, ugyanis a MAC egyenlítő találata előtt közvetlenül Rafaj lábát kihúzták, miközben lőni készült, az ebből induló létszámfölényes támadásnál mattolták először Sevelát. A végjátékban egy kipattanót értékesítve szerezték meg az előnyt a vendégek, mi pedig Hietamaki révén használtuk ki emberelőnyös játékunkat. A hosszabbítás és a négy a négy elleni játék nem nekünk kedvezett, és sajnos bejött a “kapussors”, a bravúrt bravúrra halmozó Sevela alatt valahogy átcsúszott egy nem túl jó próbálkozás… De egy rossz szavunk sem lehet a csapatunkra, erőn felül teljesítettek ma is – főként ha hozzávesszük, hogy pontkirályunk, Jaborník és a Korbuly – Virág duó sem állt rendelkezésünkre.

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!

Greg Lindqvist

Igazi rájátszásbeli mérkőzés volt. A MAC jelenleg előrébb tart nálunk, mi ezt szívvel-lélekkel harcolva igyekszünk kiegyensúlyozni. Sevela ismét extrát nyújtott, védéseivel meccsben tartott bennünket. Sajnos a hosszabbításban bármi megtörténhet, egy szerencsétlen gólt kaptunk. A képlet egyszerű: újból nyernünk kell a Tüskecsarnokban.