A máig népszerű Szoki az újpesti piacon lévő kocsmájában se fél a dózsásoktól.

Szokolai László 65 évesen sem szakadt el a focitól. Vasárnaponként a Fradi-öregfiúkkal vívnak „vérre me­nő” egymás közötti teremfocimeccseket.

Szokolainak az újpesti piac sarkán van lottózója, ahol italfogyasztásra is van lehetőség, de váltig állítja, fradista létére sose keveredett szópárbajba Újpest-drukkerekkel, akik betérnek hozzá iszogatni.

Huszonhat éve vezetem a lottózót, olykor kétméteres, lila-fehérbe öltözött srácok néznek be hozzám, de nálam mindig angyali béke honol – mesélte a 65 éves, 12-szeres válogatott korábbi Fradi-csatár, aki a fejelések nagymestere volt. Ifjabb éveiben 73 centi magasra tudott elemelkedni a talajtól. Máig látható az interneten, amint Sturm Graz-szerelésben – mert abban a csapatban is focizott –, osztrák bajnokin egy beadás után hanyatt vetődve varrja be a labdát a léc alá. Bevallotta, az edzősködésről végleg lemondott, noha a 16 és 17 éves magyar utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőjeként jól teljesített. A játéktól azonban képtelen elszakadni, mindig szerelést ölt, amikor a zöldek és fehérek öldöklő teremderbiket vívnak a Népligetben.

Beolvastam a csapatunkat erősítő Thomas Doll edzőnek, mert két hétig engedély nélkül maradt távol a meccseinktől. Hiába védekezett, hogy éppen Cádizban készítette fel NB I-es csapatát a tavaszi folytatásra – viccelődött Szokolai.

Amúgy tovább erősödünk, csatlakozik hozzánk Kovács Kokó István olimpiai bajnok bokszoló. Emiatt a fehérek kapitánya, Ebedli Zoltán pikírtkedett is, megjegyezte, néhány brazil válogatott játékost is hozhatnánk, vagy az 1986-os argentin világbajnok Diego Maradonát is beépíthetnénk a csapatunkba.

Kíváncsiak voltunk, va­jon Szokolai mit gondol: az osztrák válogatott pá­lyaedzőjeként dolgozó Szabics Imréből lehet-e majd egyszer a sógorok szövetségi kapitánya?

Imre egyre gyakorlottabb, idehaza is bizonyított, hiszen korábban Dárdai Pál is maga mellé vette, és szerintem osztrák kapitányként is megállná a helyét.

forrás: bors.hu