A Fradi másodedzője elmondta, hogy milyen együttdolgozni Dollal és hogy milyen a kapcsolata Détári Lajossal.

A Ferencváros segédedzője, Ralf Zumdick a napokban adott interjút a Westline.de internetes portálnak. Az 59 éves szakember a sikeres magyarországi munkavállalásáról, a Détári Lajossal való kapcsolatáról – aki 30 évvel ezelőtt szabadrúgásból éppen neki rúgott gólt a Német Kupa döntőben – és a Fradi idei céljairól beszélt.

Thomasszal együtt egy bajnoki címet, és három kupagyőzelmet ünnepelhettünk. Természetesen a célunk, hogy ebben az évben ismét bajnokok legyünk, ami nem lesz könnyű. Magyarországon olyan bajnokság van, ahol tizenkét csapat verseng, és itt bárki megverhet bárkit. Bár a Ferencváros egy nagyszerű klub, de vannak erős vetélytársaink, mint a Videoton, a Honvéd vagy a Debrecen. Thomasszal nagyon jó csapatot alkotunk, és ez a mai napig hatalmas szerepet játszik nálunk. Egyáltalán nem bánom, hogy a segédedző nagyobb szerepet kap a háttérben. Thomas a főnök, aki igazi csapatjátékos, jól integrálja az összes edzőt, és ennek megfelelően osztja fel a feladatokat. Harmonikus az együttműködésünk, amit kölcsönös tiszteletadás jellemez – kezdte az interjút Ralf Zumdick.

Az 59 éves szakember elárulta, hogy mi a csapat célja az idei szezonra.

Németországból kaptunk ajánlatot, de a 2018-19-es szezon végéig hosszú távú szerződést kötöttünk, amit természetesen szeretnénk kitölteni. Célunk, hogy nemzetközi szinten is megálljuk a helyünket a Ferencvárossal. Az idei szezonban az Európa Liga második selejtezőköre volt a végállomás számunkra, és ezen szeretnénk mindenképpen változtatni. Egy másik német edzővel, Theo Schneiderrel – aki a fiatalok felfedezésében segédkezik – célunk, hogy még intenzívebben támogassuk a fiatal tehetséges játékosok fejlődését, akik később a felnőtt csapathoz kerülhetnek. Mindig is voltak olyanok Bochumból, akikkel ismét együtt dolgozhattunk: Stanislav Sesták két évig, Benjanmin Lauth pedig egy évig játszott nálunk. Olyan fiatalokat szeretnénk beépíteni, akik szeretik a labdarúgást, és az európai szabályoknak megfelelően játszanak, majd aztán később ezen a szinten versenyezni tudnak. Természetesen addig tudjuk megtartani őket, amíg más klubok fel nem figyelnek rájuk. Az egyik tehetségünk most Bolognában játszik, másik például Lengyelországba igazolt. Muhamed Besic, aki a Hamburgtól került hozzánk, ma már Angliában futballozik a Middlesbrough színeiben, Somália a francia Toulouse-ban. Tehát határozottan megvan a lehetőség arra, hogy felhívják magukra a figyelmet, és elkerüljenek egy másik nagyobb ligába.

Détári Lajos neve még mindig nagyon ismert név Magyarországon. Egykor maga is a Fradi edzője volt, és ott találkoztunk újra. Lajos valóban kiváló srác, és jól megértjük egymást, jó kapcsolatot ápolunk egymással. Még mindig úgy gondolja, hogy a szabadrúgása védhetetlen volt, amit kétlek.

Zumdick végül elmondta, hogy 1981 óta Bochumban él, és amikor szünet van az NB I-ben, akkor a családjával tölti a szabadidejét Bochumban. Hozzátette, hogy egy napon szívesen vállalna munkát ott is a korábbi csapattársaihoz hasonlóan, de jelenleg ez nem téma nála, mivel minden erejével a budapesti munkájára összpontosít.

forrás: csakfoci.hu