Klubunk atlétája a hétvégén hármas- és távolugrásban is a legjobb lett. Gratulálunk!

A hétvégén a BOK Csarnokban rendezték a fedettpályás atlétikai magyar bajnokságot. A Ferencváros szakosztálya összesen hét érmet, köztük két aranyat, három ezüstöt és két bronzot szerzett. Legeredményesebb sportolónk a két arannyal záró Galambos Tibor (a képen középen) lett, aki 15.66 méteres, idei legjobb eredményével megnyerte a hármasugrást, majd 7.50 méteres, új egyéni csúcsával távolugrásban is az első helyen végzett.

– Tökéletes hétvégét zártál. Két szám, két aranyérem.
– Ennek ellenére kemény hétvége volt, de az főleg az elmúlt hetek miatt alakulhatott így. Két héttel ezelőtt lebetegedtem, igyekeztem magam összeszedni. Majd jött egy hét, amikor egyéni csúcsokat ugrottam az edzéseken, így önbizalommal telve vártam a magyar bajnokságot. Pár nappal a verseny előtt azonban megint visszaestem a betegségbe és teljesen legyengültem. Valósággal rettegtem az ob-tól, de muszáj volt összeszednem magam. A hármasugrás nem volt kérdés, hogy megnyerem, a távol azért már nehezebb volt, hiszen a mezőnyben ott volt nagyon jó barátom, Szabó László, illetve néhány feltörekvő tehetség.

– Hogyan tudtál felülkerekedni a problémákon?
– A verseny második napján következett a távolugrás döntője. Fáradt voltam, a lábaim gyakorlatilag alig engedelmeskedtek, borzasztó volt. Szenvedtem, küszködtem, az önbizalmam sem volt a helyén, a negyedik, utolsó sorozatig teljesen magam alatt voltam. De tudtam, hogy muszáj nagyot ugranom, mert már hátrébb kerültem a rangsorban. Megragadtam a lehetőséget, éltem a pillanattal, ahogy a közönség és a családom a lelátóról biztatott. Annyira koncentráltam, hogy a csapattársaim és edzőm, Kiss Tibor által közösen a „legendás utolsónak” hívott ugrással sikerült megnyernem az aranyérmet. Nagyon boldog voltam és rettenetesen örültem, hogy két első hellyel sikerült lezárnom a fedettpályás szezont.

További zöld-fehér eredmények a fedettpályás atlétikai bajnokságról: Fradi.hu

Felvételek: 100% Magyar Atlétika, Galambos Zsolt, Lengyák György
Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség