Sokat kaptak Husztitól a kopasz dózsás szerint.

Erre mindannyian büszkék lehetünk a klubnál, de a magyar futball számára is mindenképpen pozitív üzenetet hordoz, hogy egy ilyen kaliberű játékos ilyen külföldi karrier után hazajött” – nyilatkozta az M1-nek Kovács Zoltán.

A 34 éves Huszti sérülten érkezett a klubhoz, de a sportigazgató hangsúlyozta, hogy már egészséges, a téli felkészülési időszakban elvégezte a szükséges munkát, sőt talán még többet is, mint kellett volna.

Nagyon jó, hogy ennyire motivált és ennyire akar bizonyítani, ebből rengeteget fogunk profitálni az elkövetkező időszakban. Minden a tervek szerint alakul, de semmit nem fogunk elkapkodni” – magyarázta.

Kovács kifejtette, a tapasztalt középpályás mindig annyi időt fog a pályán tölteni, amennyi az állapotának megfelelő, várhatóan március elejétől vagy közepétől tudja majd százszázalékosan végigjátszani a mérkőzéseket. Huszti eddig is együtt edzett a csapattal, tehát a taktikai variációkat, elvárásokat nagyon jól ismeri, viszont fél éve nem játszott tétmeccset, ezért fontos a fokozatosság elvét betartani.

Nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak” – vélekedett a sportvezető.

A Videoton az OTP Bank Liga tabellájának második helyén töltötte a téli szünetet, 19 forduló után három pont a hátránya a Ferencváros mögött. A tavaszi idény szombaton veszi kezdetét.

Kovács Zoltán leszögezte, nem titkolt céljuk, hogy megnyerjék a bajnokságot, de nagyon kiélezett küzdelem vár rájuk.

Nagyon komoly vetélytársunk van, nemes harc lesz, de remélem, mi fogjuk a tabella élén zárni a tavaszt. Szakmailag is előreléptünk, de ami még fontosabb, csapatként is sikerült tennünk még egy lépést előre” – vélekedett a sportigazgató.

forrás: csakfoci.hu