Állítólag mindkét részről megvan az akarat.

Soha nem volt még akkora esély Dzsudzsák Balázs hazatérésére, mint most. A magyar válogatott csapatkapitánya a nyáron ingyen igazolható lesz.

Balázsnak június 30-án lejár a szerződése az Egyesült Arab Emirátusok-beli al-Vahda együttesénél, így szabadon igazolhatóvá válik. Ez könnyebbség neki, de azoknak a csapatoknak is, amelyek szeretnék megszerezni: nem kell kifizetni a több millió eurós átigazolási díját. Megnyílik az út hazafelé?

Egyelőre korai bármit is mondani. Főleg hogy az al-Vahda is elé tesz egy szerződéshosszabbítási javaslatot, és más ajánlatokra is számítunk. Átgondoljuk majd a lehetőségeket – magyarázta tegnap a Borsnak menedzsere, Vörösbaranyi József.

Időről időre fölvetődik: a majd egy évtizeden át a legértékesebb magyar focistának tartott középpályás hazatér.

Egy évvel ezelőtt például így nyilatkozott: – Legszívesebben otthon futballoznék. Irigylem azokat, akik megtehetik, hogy otthon, a saját környezetükben léphetnek pályára hetente. Nekem ez hiányzik.

2017. júliusában, miután összetalálkozott Orbán Viktorral a Kempinski Szálloda előtt, arról beszélt, hogy elgondolkodtatták a miniszterelnök szavai, aki arra kapacitálta, focizzon megint itthon.

Úgy tudjuk, a Ferencváros többször folytatott puhatolódzó tárgyalásokat vele, nem mellékesen Balázsnak VIP-páholya van a Grou­pama Arénában, amelyért három évre 116,4 millió forintot fizetett. Akarat tehát van, mind a játékos, mind a klub részéről, ám a gondot a fizetésének mértéke okozza.

Balázs Abu-Dzabiban havi 87 millió forintot keres, mi­közben a legjobban honorált NB I-es játékosok cirka ennek a tizedét. Ám pályafutása során keresett már annyit, hogy megengedhesse magának: az eddigieknél jóval szerényebb összeget vigyen haza.

Az ügyben megkerestük a Ferencvárost is, ám lapzártánkig hivatalos válasz nem érkezett a klubtól.

forrás: bors.hu