Az NBI hatodik helyezettje egyszer sem vezetett otthonunkban, sikerünkhöz nem férhetett kétség.

Férfi kézilabda NBI, 17. forduló
Ferencváros 30-25 (13-11) Eger Eszterházy SZSE
Gólok: Bujdosó 10, Pálos 4, Marczinkó 3, Pordán 3, Andjelic 2, Bali 2, Benmiloud 1, Kocsi 1, Nagy 1, Oláh 1, Rédai 1, Zernovic 1

Nem várt könnyű ellenfél ránk ma este a bajnokságban, a hatodik helyezett Eger érkezett a Népligetbe, akiknek soraiban a várvédő legenda névrokona, Dobó is ott volt. Az előjelek annyiban voltak biztatóak, hogy a sárga-feketék kikaptak az előző körben a Váctól, akiket mi nemrég idegenben vertünk meg. Az eredménykényszer azonban rajtunk volt, hiszen nagyon kellenek a pontok az elsőosztályú tagságunk megőrzéséhez. Mondhatni, hogy nem potyogtak a gólok a találkozó első felében, ami annak is volt köszönhető, hogy nagyon határozott védekezést mutattunk be. Talán ennek is volt köszönhető, hogy már a negyedik percben kettős emberhátrányban kellett játszanunk. Ám ez sem okozott gondot, ellenfelünk nem tudott betalálni. Bő tíz perc alatt négygólos előnyre tettünk szert, ami időkérésre kényszerítette vendégeinket, ezután kicsit meg is tudtak fogni minket, ami annak is betudható volt, hogy Horváth mester elkezdte rotálni a csapatot. Ez odáig vezetett, hogy 0-0 után ismét iksz volt az eredményjelzőn öt perccel a szünet előtt, ezután viszont sikerült megráznunk magunkat és Bujdosó két büntetőjével miénk voltak az utolsó találatok, kicsit nyugodtabban mehettünk pihenni.

A folytatásban – bár gyors góllal nyitott az Eger – parádés kezdést produkáltunk, két percen belül négy gólt szereztünk, ebből hármat Bujdosó gyorsindulásból. Igaz, az utolsóhoz kellett egy kis szerencse is, nehezen tudta összeszedni a labdát, majd a kapus is beleért, ám végül a kapufáról, ha nehezen is, de bepördült. Ellenfelünk gyorsan időt is kért, hiába, sikerült a közte hatot tartanunk. Hamar kikérték utolsó idejüket is és mindent megpróbáltak, a második félidő nagy részében kapus nélkül támadtak, majd többször védekezést is váltottak, nekünk viszont mindenre volt válaszunk. Kapusaink a fontos védések mellett egy-egy egészpályás, üreskapus gólt is szereztek, fontos lélektani pillanatokban, ezek pedig teljesen megtörték az egri fiúkat, akik végül már hitehagyottan erőlködtek, ami arra volt elég, hogy az utolsó percekben kicsit kozmetikázzanak az eredményen. Csapatunk szívvel-lélekkel küzdött, hátul kevés, elöl több hibával játszva aratott teljesen megérdemelt győzelmet. Ezzel a tabellán megelőztük a Gyöngyöst és a Vácot, valamint megközelítettük a Ceglédet.

Bujdosó Bendegúz mérkőzés utáni értékelése:

Horváth Attila

Sokat készültünk, ahogy a Budakalász ellen is – ott én hibáztam, belenyúltam a védekezésbe. Most visszatértünk a régi mivoltunkhoz, és ezzel nyertük meg a mérkőzést. Erre lehet alapozni. Eddig bárhol is edzősködtem, mindig a védekezésből indultunk ki, ma ez nagyon működött. Az elejétől kezdve mi irányítottunk, maximális gratuláció a csapatomnak. Nagyon odatettük magunkat, a fiúk átérezték, mi múlik ezen a bajnokin. Egész héten úgy edzettek, hogy nem lehetett más, csak győzelem. Voltak hibák, főleg támadásban, de mint mondtam, védekezésben nyertük meg a találkozót, ebből főleg a második félidő elején tudtunk könnyű gólokat lőni, utána pedig tartani az eredményt.