Megnyitott a Fradi múzeum új időszakos tárlata, amely az FTC történetének 1899 és 1945 közötti időszakát mutatja be.

Galéria: megnyitó @ FTC facebook

Az alap kiállításunk újdonságokkal bővült, még egy fokozattal magasabbra kapcsoltunk. Olyan tárgyakat szereztünk be, amelyeket eddig még senki nem láthatott” – mondta a Fradi Múzeum vezetője, Tobak Csaba.

A frissen kiállított tárgyakat Tóth-Potya Itsván unokájának jóvoltából sikerült a nagyközönség elé tárni. A szakember utódjának, a nagypapa Uruguayból származó majmocskája áll a legközelebb a szívéhez, amellyel sokszor játszott gyermekkorában.

Gyerekként a kismajmot kedveltem meg, többször kivettem a vitrinből és játszottam vele. Akkor az ember még az ilyesfajta tárgyakat kedveli, nem az aranyérmeket, amelyek mögött kemény munka áll” – mesélte Tóth István.

Az új kiállítás azt az időszakot mutatja be, amely megalapozta klubunk dicsőségét – mondta az ünnepélyes megnyitón Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. – A megalakulástól, a munka kezdetétől követhetjük végig, ahogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb és legnagyobb klubja lett. Az utódok, így mi is, az ekkor megalapozott hagyományoknak megfelelően dolgoznak azóta is. Ez a kiállítás segít megérteni, hogy mekkora megtiszteltetés, hogy a Fradit szolgálhatjuk, és azt is, hogy a Ferencváros mitől Ferencváros.

Fradi.hu, M4 Sport