Sok pontatlanság terjedt a témában, ezek között teszünk rendet solyompeti kutatómunkájának köszönhetően.

Az MLSZ négy különböző jogalapon osztja ki a pénzeket. Az első a légiós szabály betartása. Ez azt jelenti, hogy egy csapat három, illetve kupaindulók meccsein, vagy azok ellen játszott meccseken öt légiós lehet egyszerre egy csapatban. A második az U20-as, 1997-es játékosok szerepeltetése. E kettő ajánlás betartása esetén meccsenként 10 millió forint jut egy-egy csapathoz. Ez az MLSZ saját bevallása szerint is “magasabb annál a juttatásnál, mint amely a mérkőzés megnyerése, vagy a bajnoki helyezés után jár” – ez utóbbi kettő a másik két jogalap.

Fontos szabály, hogy egy csapat a harminchárom fordulóból nyolcszor eltekinthet a légiósok számának korlátozásától. Mi az idei szezonban eddig négyszer tettük ezt.

2017.09.23: Ferencváros 2-0 DVTK
Pályára lépett: Szpirovszki, Marquinhos, Blazic, Gorriaran, Moutari és Paintsil.

2017.10.14: Ferencváros 1-1 Felcsút
Pályára lépett: Szpirovszki, Marquinhos, Blazic, Gorriaran, Paintsil, Sternberg – itt a 84. percben használtuk fel a jokereink egyikét, mikor Lovrencsics Gergő helyére Sternberg állt be. A padon ott volt még Batik Bence, Kundrák Norbert és Priskin Tamás.

2017.10.21: Ferencváros 1-0 Dózsa
Pályára lépett: Szpirovszki, Marquinhos, Blazic, Gorriaran, Moutari és Paintsil.

2017.10.28: Mezőkövesd 0-1 Ferencváros
Pályára lépett: Szpirovszki, Marquinhos, Blazic, Gorriaran, Moutari és Paintsil.

Ami azt jelenti, hogy a hátralévő tizennégy fordulóból négyszer pályára léphet még ötnél több légiós százmilliós nagyságrendű veszteség elszenvedése nélkül. A Videotonnak még három szabadkártyája maradt tavaszra.