Élőben közvetítjük a Tempó Fradi! által szervezett eseményt.

Folyamatosan frissülő tabella: csoportmérkőzések, helyosztók.

A program további részeként következik a Novak All Stars és a tapolcai öregfiúk gálamérkőzése, majd a díjkiosztó.

*

Döntő: Ferencváros 1-2 Illés Akadémia

Erre a találkozóra is igaz volt az, ami a bronzmeccsre, érezni lehetett a feszültséget. Az első komolyabb helyzetek az eladott labdáink miatt az Illés Akadémia előtt adódtak, ám Tóth a helyén volt a kapuban. A negyedik percben átemelték, Almássy tisztázott fejjel a gólvonalról. A hetedik percben sort cserélünk. “Félidőben” is 0-0, nagy helyzetek nincsenek, küzdelem annál inkább. A tizenkettedik percben szabadrúgásból megszerzik a vezetést a szombathelyiek, szépen kivitelezett lövés volt, sajnos. Két perc múlva megvan az egyenlítés! Juhász indul meg a szélen, majd a palánkra lő erősen, hogy a középen érkező Zsigmond elé pattanjon a labda, oda is megy, Benedek pedig elteszi a kapus mellett, 1-1! Tizenhatodik perc: ismét előny az Illés Akadémiánál, a sarokból adnak középre, ahonnan óriási lökettel veszik be a kapunkat. A lelátón felzúg a “Hajrá, Fradi!”. Hajrá, bizony! A hajrában a Szombathely az időt húzza, valamint faultol és akadályozza a szabadrúgásaink elvégzését, büntetlenül – futó óra van. Ezzel pedig meg is nyeri az emléktornát.

*

A harmadik helyért: Bene Ferenc LA 4-1 FC Komárom

Érződött, hogy már nagyobb a tét, mint korábban, a révkomáromiak pedig talán eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották. Az első gólra a tizedik percig kellett várni, a BFLA ekkor egy átlövésből szerezte meg a vezetést, a távoli löket a kapufáról pattant be. Utána viszont egyből megtriplázták előnyüket. A lilák nem adták fel, szépítettek is, végül a somogyiak kihasználták azt, hogy ellenfelük kitámadt és belőtték negyedik góljukat.

*

Hévíz SK 1-4 Mosonmagyaróvári MTE

Hiába küzdött becsülettel a megfogyatkozott Hévíz, ez csak a becsületgólra volt elég, következnek a helyosztók. Csapatunk a címvédésért megy majd a döntőben. Ez a két meccs már húszperces lesz.

*

Bene Ferenc LA 3-0 FC Komárom

A somogyiak komolyabb megerőltetés nélkül múlták felül a felvidékieket.

TIAC 1-5 Mosonmagyaróvári MTE

Sokáig nagyon jól tartotta magát a Tapolca, ám az MTE a mérkőzés utolsó perceiben megszórta őket. A meccs jelenete mégis az övék, egyik játékosuk majdnem egészpályáról emelte át a móvári kapust.

*

Illés Akadémia – Ferencváros

Az első percekben Manner szabadrúgása és Zsigmond lövése jelentett helyzetet, előbbit a sorfal, utóbbit a kapus blokkolta. A szombathelyiek szabadrúgását, ha nehezen is, de blokkoltuk, majd felszabadítottunk. És megvan a vezetés! A szélről Manner éles lövése talált utat a kapuba a hetedik percben. A kilencedik percben pedig már 2-0! Az Illés a palánkra lövéssel próbált felszabadítani, de a labda a középen üresen álló Borbélyhoz pattant, aki szépen a kapuba helyezett. Majd jön a harmadik is, Farkas egyedül támad, elhúzza a védő mellett és a hosszúba teker, szép volt, 3-0! Az utolsó percben még Juhászt rántják vissza, de előnyszabály, a helyzet pedig kimarad, de a győzelem a miénk. Magabiztosan menetelünk előre.

*

Felsőszeli TE 1-4 Dunaújváros PASE

A dunaújvárosiak igazi bombagólokkal hozta a mérkőzést, a felvidékieknek csak a meccs végén sikerült megszerezniük a becsületgólt. Közben kint szakad a hó.

*

Bene Ferenc LA 0-2 Ferencváros

Támadólag lépünk fel az első percekben, Borbély révén van több helyzetünk is, gól azonban nem, a BLFA egy szabadrúgás után tud veszélyeztetni, valamint egy kontrából, amit Tóth véd szépen. Az ötödik percben pedig csodás góllal szerezzük meg a vezetést, a sarokból Borbély a palánkot használva passzol hátra Mannerhez, aki kapásból a kapuba vágja. Nagy helyzetek nem alakulnak ki a folytatásban, sort cserélünk, a tizedik percben kapusunk félpályáról tűzi rá, amit véd a kaposvári poszttársa. Aztán belőjük a másodikat! Zsigmond volt erőszakos a kapussal szemben, de még a szabályok keretein belül, a jutalma gól, 2-0! A tizenkettedik percben Zsigmond a bal, míg Manner a jobb kapufát lövi ki, ezzel zárult a mérkőzés, amit megérdemelten nyertünk meg.

*

TIAC 2-2 Dunaújváros PASE

Izgalmas meccset játszott a két csapat, bár a Tapolca volt kezdeményezőbb, mégis a DPASE szerezte meg a vezetést kétszer is, a kék-fehérek viszont mindkétszer egyenlíteni tudtak, igazságos eredmény született.

*

Illés Akadémia 3-0 FC Komárom

A szombathelyiek gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, a győzelmük lehetett volna nagyobb arányú is, de jól láthatóan inkább tartalékoltak a folytatásra.

*

Felsőszeli TE 0-5 Mosonmagyaróvári TE

Az MTE esélyeshez méltó módon hozta a mérkőzést.

*

Hévíz SK 0-3 Dunaújvárosi PASE

A hévízi fiúk becsülettel küzdöttek, de nem volt esélyük a dunaújvárosiak ellen.

*

Rövid szünet után következnek az alsó- és felsőági meccsek, a fiúknak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiával és az Illés Akadémiával kell majd megmérkőznie a felsőházban.

*

TIAC 1-3 Bene Ferenc LA

Az utolsó csoportmérkőzés kifejezetten izgalmasra sikerült, bár gyorsan elment 2-0-ra a BFLA, utána viszont a Tapolca percei következtek, szépítettek, majd keményen rohamoztak is, ám az egyenlítés nem sikerült a kék-fehéreknek, egy ellentámadás után pedig eldöntötték a kaposvári fiatalok a találkozót.

*

FC Komárom – Ferencváros

A zöldek – lilák rangadón a második percben megszerezzük a vezetést, Zsigmond keverget a sarokban, majd középre játszik, ahol üresen várja a labdát Kaszás és a hálóba helyez. A negyedik percben Kaszás visszaadta a “kölcsönt”, kihagyhatatlan helyzetbe hozta Zsigmondot, aki nem is hibázott, 2-0! Egy kis kakaskodás, Kaszást próbálta a nála jóval nagyobb révkomáromi játékos fegyelmezni, de Gábor nem hagyja magát. Eztán pedig jön egy újabb gólunk, jól adogattunk az ellenfél kapuja előtt, végül Almássynak egy lépésről kellett a gólvonalon túlra segítenie a labdát. Utána cserélünk. Az újabb találatra nem kellett sokat várni, Juhász a palánkot használja, a kapus megfogná a labdát, de a saját kapujába löki azt, komikus jelenet volt. És ott az ötödik is! Borbély okosan az alapvonali palánkra lőve játssza meg Juhászt, akinek már csak az üres kapuba kell tennie a labdát. A végeredmény is ez marad, hátul jól zártunk, míg elől okosan alakítottuk ki a helyzeteket, amiket jó százalékban ki is használtunk. A győzelemmel hibátlanul nyertük meg csoportunkat.

*

Illés Akadémia 3-0 Felsőszeli TE

A szombathelyiek végig domináltak a mérkőzésen, a felvidékieknek nem sok momentumuk volt.

*

Mosonmagyaróvári TE 0-2 FC Komárom

Sokáig kiélezett küzdelem zajlott a pályán, majd úgy tűnt, hogy eldőlhet a mérkőzés az egyik irányba, a révkomáromi lila-fehérek sárga lap miatt két perces büntetést kaptak, emberhátrányban kellett játszaniuk. Ezt azonban az MTE nem tudta kihasználni, sőt! A Komárom megszerezte a vezetést, majd a kiegészülésük után rögtön megszerezték a második góljukat is.

*

Hévíz SK 2-3 TIAC

A sérülések miatt megfogyatkozott Hévíz nagyon jó mentalitással lépett pályára a jól szereplő Tapolca ellen, hozzáállásuk miatt is kijár nekik a dicséret. Vezettek is és sokáig az ikszet is tartották, csak az utolsó percekben tudott előnyt szerezni a TIAC. És 1-3-nál sem adták fel, a középkezdés után félpályáról lőttek hatalmas gólt, ám pont ezúttal nem jutott nekik.

*

Dunaújváros PASE 1-4 Mosonmagyaróvári TE

Bár a Dunaújváros szerezte meg a vezetést, igazán nem volt esélyük a pontszerzésre, az MTE végig sokkal jobb volt ellenfelénél, ami meg is mutatkozott az eredményben, a DASE vezető gólja után egyből egyenlítettek is, majd magabiztos győzelmet arattak. A Móvári 13-as fiatal pedig egy szóbeli Gera-díjat kap tőlünk a gólöröméért.

*

Hévíz SK 0-8 Illés Akadémia

Nem egyenlő erők meccse volt ez, ami nem a gólok számáról marad emlékezetes, hanem arról, hogy a Hévíznek kétszer is kapust kellett cserélnie sérülés miatt, előbb a rendes kapusukkal rúgtak össze a szombathelyiek, majd a vészkapust bombázták fejbe, akinek eleredt az orra vére, majd egy mezőnyjátékosukat is orrvérzés miatt kellett cserélni és ápolni, mindhármuknak jobbulást!

*

U13-as együttesünk csapatképe:

*

Bene Ferenc LA 2-0 Felsőszeli TE

A kaposváriak nehezen tudták feltörni a felvidéki zöldek védelmét, végül azért siker koronázta próbálkozásaikat.

*

Ferencváros 5-0 Dunaújváros PASE

A Dunaújváros kezdte a meccset, de a labdaszerzésünk után egyből megszereztük a vezetést, Manner passzát Juhász lőtte a hosszú felsőbe! Nem sokkal később Tóthnak kellett nagyot védenie, majd tűzijátékot rendeztünk a pirosak kapuja előtt, de nem sikerült betalálni, remekül védett a kapus. Aztán hibázott, a közvetett szabadrúgásból ismét Manner – Juhász akció és gól az ötödik percben. A hatodik percben a két gólpassza után gólt is szerez Manner, a távoli lövését bevédte a DPASE hálóőre. Ezután viszont három bravúrt is bemutat, nagy védések voltak. Almássy indítása után Zsigmond szinte nullszögből veszi be a rövid sarkot, ez hiba a pirosak cserekapusától. A tizenegyedik percben Manner duplázik, biciklicsel után lövi ki a hosszú felsőt. Vége, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség.

*

Felsőszeli TE 0-2 TIAC

A felvidékiek nem tudtak mit kezdeni a Tapolca lelkes játékával, a hazai pályán szereplő kék-fehérek teljesen megérdemelten nyertek.

*

Bene Ferenc LA 1-4 Illés Akadémia

Nagy iramot, színvonalas játékot hozott a két utánpótlásbázis összecsapása, amin sokáig csak azért volt előnyben a szombathelyi együttes, mert hálóőrük jobban védett. A végén azonban bevitték a kegyelemdöféseket, és ezzel megérdemelten gyűjtötték be a győzelmet.

*

Dunaújváros PASE 1-1 FC Komárom

A szintén Szlovákiából érkezett Komárom méltó partnerének bizonyult a Dunaújvárosnak, gyűrték egymást a felek, egy-egy gól született, igazságos a döntetlen.

*

Felsőszeli TE 1-1 Hévíz SK

A felvidéki zöld-fehérek a balatoni zöld-fehérekkel csaptak össze, kiegyenlített küzdelem volt, amin a Hévíz az utolsó percben mentett meg egy pontot.

Mosonmagyaróvári TE 1-5 Ferencváros

Hatalmas “Hajrá, Fradi!” kiáltással hangoltak a fiúk. Egyből letámadtuk a móváriakat, Büntetőgyanús helyzet is akadt – kezezés -, de a síp néma maradt. A harmadik percben Zsigmond szabadja után Manner lőhetett, azonban kicsit eltörte, nem sokkal később kapufát lőttünk mi és az MTE is. És a negyedik percben meglett a vezetés! Manner lövését még védte a kapus, de Kaszás duplázásánál már tehetetlen volt! És ott a második is szinte egyből, Almássy vesz át egy labdát maga mögött, ezzel elküldve a védőt és távolról a felsőbe bombáz! Majd Manner emel a kapufára, ez gólt érdemelt volna. Ami kicsit később nem is marad el, éles szögből Manner megszerzi megérdemelt gólját, 3-0! Sort cserélünk, szépít az MTE, hamar válaszolhatnánk, de Juhász erős lövéseit előbb a kapufa, majd a kapus védi. És ott a negyedik! Bánki játszik a szélről Mannernek, aki középről hatalmas gólt akaszt a tizedik percben. És egyből megszerezzük az ötödiket is, stílszerűen az ötösben szereplő Borbély révén. Vége, megérdemelt győzelem!

*

Hévíz SK 1-6 Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia

Magabiztos győzelmet arattak a kaposváriak, az eredmény nem túlzó, akár lehetett volna nagyobb is a különbség, ám ezt a megszeppenve kezdő hévíziek kicsit javuló játéka megakadályozta. Jöhet a Fradi bemutatkozó mérkőzése!

*

Megkaptuk a Fradi keretet: 1 Tóth Zalán, 7 Almássy Levente, 8 Bánki József, 4 Kaszás Gábor, 6 Manner Balázs, 11 Zsigmond Benedek, 2 Palaga Noel, 3 Farkas Ádám, 5 Borbély András, 9 Juhász Bence

Edző: Munkácsi Dávid

*

TIAC 2-2 Illés Akadémia

Az első mérkőzésen a Tapolca lelkes játékával közel járt ahhoz, hogy megverje a szombathelyieket, hiába vezettek a vasi zöld-fehérek, a TIAC megfordította a találkozót két szép góllal. A hajrában aztán nagyon nyomott az IA, aminek végül eredménye is lett, fél perccel a vége előtt egyenlítettek.

*

Két csoport lesz, az egyikben négy, a másikban pedig öt csapat szerepel.

A-csoport: Illés Akadémia, Tapolca IAC VSE, Hévíz SK, Bene Ferenc LA, Felsőszeli TE

B-csoport: MTE 1904, Ferencváros, DPASE, KFC Komárno

A hazai pályán szereplő TIAC csap össze elsőként majd az Illés Akadémiával.

*

Az első mérkőzésre negyed kilenckor kerül sor, a csapatok folyamatosan érkeznek a tapolcai Csermák József csarnokba, a mi fiaink is a helyszínen vannak már, Munkácsi Dávid edző vezetésével.