Dénes szerint most kezdődik majd a csapat formába hozása.

Mennyire volt megterhelő a felkészülés eddigi része?
Minden a szokásos mederben zajlik, ahogy az előző években is. Ez most már a negyedik téli felkészülésem a Fradiban, tehát sok meglepetés nem ért. Hasonlóan voltak felépítve az edzések, mint a korábbi években.
Bízom benne, hogy most, ahogy frissül a csapat, mindenki egyre jobb formába kerül és ez látszódni fog az edzőmérkőzéseinken is.

A felkészülés edzőtábori része, két turnusra lett bontva. A portugáliai munkák után, hamarosan egy hétre ismét elutaztok Spanyolországba. Számotokra a mostani szisztéma, vagy az eddig megszokott a szimpatikusabb?
Ez most újdonság számunkra is, még nem tudok komolyabban állást foglalni. Az érezhető, hogy ez egy sokkal rövidebb edzőtáborozás így, gyorsabban túl vagyunk rajta. Meglátjuk, hogy ez jobb felosztása a téli felkészülésnek, vagy rosszabb, de szerintem ez azért túl nagy jelentőséggel nem bír. A kupában sajnos már nem vagyunk érdekeltek, így az első tétmeccsünk későbbre esik és emiatt adódott arra lehetőségünk, hogy az eddigiektől eltérő módon, két részre osszuk az edzőtáborozást. Február végén meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz a csapat, de én biztos vagyok benne, hogy ez jól fog elsülni.

A felkészülés alatt több játékos jellegű, a monotonitást megtörő edzésetek is volt, mint például a vízilabdázás, vagy a vívás. Számodra melyik volt a legnagyobb élmény?
Én elsősorban azt emelném ki, hogy végre jó időben, füvön tudtunk edzeni. Igaz most itthon is enyhe az időjárás, de nagyon remek körülmények között készülhettünk Portugáliában és ki tudtunk szakadni az egyhangúságból. Természetes körülmények között edzhetünk, ami a kapusedzésekben is változást hoz. A műfüvön történő tréningek esetében bizonyos gyakorlatok korlátozva vannak, Spanyolországban pedig újra ideális körülmények között tudunk edzeni, amit nagyon várok.

Tizennégy forduló van hátra a bajnokságból, mit vársz a csapattól?
Nem volt nagy mozgás a csapat körül, egyben maradtunk és ez jó. Úgy gondolom, hogy folytatni tudjuk azt, amit az őszi szezon végén mutattunk. Azonban még ezt is túl kell teljesítenünk, mert a Videoton komoly rivális és minden erejüket latba vetve olyan igazolásokkal próbálnak erősíteni, amelyekkel a reményeik szerint, majd elénk tudnak kerülni. A mi legnagyobb erősségünk és fegyverünk a csapategység, ezért is volt fontos, hogy együtt maradt a keret. Nálunk nagyon jó közeg alakult ki az ősz folyamán. Voltak nehéz helyzetek, de közösen jól ki tudtunk belőlük jönni. Ez mindenkinek erőt és hitet ad a tavaszra nézve és biztos vagyok benne, hogy állni fogjuk a versenyt a Videotonnal.

Ez azt is jelenti, hogy megtartjuk az első helyünket a tabellán?
Úgy gondolom, hogy igen. Rajtunk múlik, ha mi nem hibázunk, akkor a Videoton nem tud elénk kerülni.

(Fradi app)