Jonathan Wilson hazánkban járt anyagot gyűjteni a magyar fociról, eközben ellátogatott klubunk otthonába, valamint tanulmányozta a hamarosan megnyíló Tóth-Potya tárlat relikviáit is.

Jonathan Wilson lassan már hazatérő vendégnek számít Magyarországon. Az angol újságíró legújabb könyvéhez gyűjt anyagot, ezért jött újra hazánkba.

A nagysikerű Futballforradalmak című könyv szerzője, Jonathan Wilson legújabb kötetén dolgozik, ezért 2-3 havonta jön Magyarországra adatokat gyűjteni több magyar edzőről, akiken keresztül történelmi események hatásait mutatja be a világ futballjára.

Ez a könyv a magyar labdarúgás kultúrájáról szól a két világháború között, valamint arról, hogy ez milyen hatással volt a világ futballjára, hogyan adott esélyt Argentínának vagy akár Brazíliának. Ez egy tragikus történet, hiszen nagyon sok embert öltek meg a világháború alatt, ám egyben hősies is, ha a sok túlélőre gondolunk. Szerintem csak két olyan iskolája volt a labdarúgásnak, amely akkora hatást tudott gyakorolni, mint Magyarország. A könyv, amin dolgozom, ősszel jelenik meg Angliában. A ’90-es évek Barcelonájának játékosait, a menedzsert, van Gaalt és két asszisztensét, José Mourinhót és Ronald Koemant, valamint Pep Guardiolát és Luis Enriquét taglalja, akik meghatározták az elkövetkezendő húsz év fociját. Mondhatjuk, hogy mindannyiuknak különböző elképzeléseik voltak, de ugyanazt a képzést kapták, közös háttérrel rendelkeznek. Akik azonos háttérrel ennyire meghatározóak tudtak lenni, azok a magyarok voltak. Úgy gondolom, hogy ez egy kiváló történet, mivel Nagy-Britanniában jelenleg ez még nincs a köztudatban” – mesélte Jonathan Wilson, hogy miről fog szólni hamarosan megjelenő műve.

M4 Sport