A hírek szerint hozzánk tér vissza a Legiából – Paintsil holnap csatlakozhat a csapathoz.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a Ferencváros labdarúgócsapata akár már hétfőn bejelentheti első téli szerzeményét, aki a tavaly januárban a a Legia Warszawához szerződő Nagy Dominik lehet, míg a ghánai Joseph Paintsil kedden térhet vissza a klubhoz.

A montenegrói zurnal.rs vasárnapi híre szerint a Ferencváros közel áll a szerb élvonalbeli Vozdovac 24 éves csatárának, Dejan Georgijevicsnek a szerződtetéséhez, aki ősszel 16 bajnokin kilenc gólt szerzett, és korábban a Videoton vezetőedzőjének, Marko Nikolicsnak az érdeklődését is felkeltette.

A Nemzeti Sport Online úgy tudja, a csatár valóban képbe került az Üllői úton. Vladan Csukics, az FTC játékosmegfigyelője személyesen is megnézte Georgijevicset, de nem ő az első számú téli célpont.

Sokkal inkább Nagy Dominik, akinek a szerződtetését értesüléseink szerint akár már hétfőn bejelentheti a Ferencváros, így elutazhat a csapat portugáliai edzőtáborába. A középpályás a Ferencvárostól szerződött a lengyel élvonalbeli Legia Warszawaához egy évvel ezelőtt, egyes sajtóhírek szerint egymillió euróért. A 2016–2017-es idényben 12 mérkőzésen négy gólt szerzett, a bajnokságot nyerő varsóiak egyik legjobbja volt. Utána azonban a hírek szerint problémák adódtak a hozzáállásával, amiért kétszer is a tartalékokhoz száműzték. az új vezetőedző Romeo Jozak szeptemberi érkezését követően került fokozatosan háttérbe. Az előző idényben, a téli érkezését követően fél szezon alatt 18 bajnokin játszott, viszont ősszel csak kilenc alkalommal, ebből a Jacek Magierát váltó új edzőnél csak háromszor. Októberben játszott mindeddig utoljára a felnőttcsapatban, és az már ősszel eldőlt, hogy a tavaszi szezonra kölcsönadják.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Videoton meg is egyezett a kölcsönvételéről a lengyelekkel, ám értesüléseink szerint Nagy Dominik kölcsönbe nem kívánt a fehérváriakhoz igazolni, a Ferencvárost részesítette előnyben. A megállapodás azóta meg is született az ügyben, már csak arról folynak egyeztetések, hogy mennyi időre térjen haza Nagy, akinek 2021-ig szól a szerződése Varsóban. A Fradi legalább egy évre szeretné kölcsönvenni.

A Ferencvárossal kapcsolatos hír, hogy Portugáliában csatlakozhat a csapathoz a „tékozló fiú”, vagyis a ghánai Joseph Paintsil, aki maláriaára hivatkozva nem tért vissza a Fradihoz a felkészülés kezdetére, miközben még nyárig érvényes kölcsönszerződés köti a klubhoz, Belgiumban pedig arról szóltak a hírek, hogy a Genk szerződtetheti. Múlt héten azonban már jelezte a 19 éves támadó német menedzsmentje, hogy a játékos visszatér a Fradihoz – erre információink szerint a portugáliai edzőtáborban kerül.

Aztán, hogy Georgijevics esetleg még érkezik-e a télen, azt most még nem lehet megmondani, de jelenleg vannak, akiket nála jobban várnak a Fradinál…

NSO

11:45 – Annyi bizonyos, hogy Nagy Dominik nem utazott el a Legia spanyol edzőtáborában, mert – mint írják a lengyel újságíról – a kölcsönadásáról tárgyal.