Somával beszélgetett Szombathy Pál a Reggeli Startban.

A keddi magyar-spanyol Világliga-meccsen végig védő fiatal kapus, Vogel Soma volt a csütörtöki Reggeli Start egyik vendége.

A húszéves hálóőr elmondta, hogy nagy dolognak tartja a spanyolok legyőzését, már csak azért is, mert a meccset mindössze két edzés előzte meg, amelyeken csak a már korábban nagyjából begyakorolt alapdolgokat tudták feleleveníteni, ráadásul ebben az összetételben még soha nem játszott a magyar válogatott, miközben az ellenfél játékosai már évek óta együtt vannak, nemcsak a spanyol válogatottban, hanem a Barceloneta csapatában is.

Ő maga izgult meccs előtt, hiszen tudta, hogy Nagy Viktor betegsége miatt kezdeni fog, de ahogy az lenni szokott, a mérkőzés kezdetére ez az izgalom elszállt. Mint Soma fogalmazott: játék közben nincs erre idő, a támadókra kell koncentrálni.

Szombathy Pál műsorvezető kérdésére, hogy a társak közül kinek a játéka tetszett a kapusnak, Vogel Soma Manhercz Krisztiánt emelte ki, aki véleménye szerint sokkal felszabadultabban játszott, mint korábban. Örült Vadovics Viktor bemutatkozásának is és sajnálja, hogy a balkezes újonc nem tudta értékesíteni a számára adódó néhány lehetőséget, de hozzátette: az is nagy dolog, hogy el merte vállalni a lövést, ilyenkor mások sokszor inkább lepasszolják a labdát lövőhelyzetben, ő pedig “beleállt rendesen”.

A Fradira áttérve Vogel Soma úgy fogalmazott, hogy az Euro Kupa-győzelem megvédése szinte kötelező a számukra, a bajnoki döntő elérése viszont most először lehet realitás.

A műsorvezető megkérdezte, hogy a mostani Fradi eljuthatott volna-e a BL-ben a nyolcas döntőig. A válasz “Igen” és Soma reméli, hogy ezt jövőre be is fogják tudni bizonyítani.

Az Euro Kupában a Miskolc következik az elődöntőben. Az ellenfél az esélytelenek nyugalmával ugorhat vízbe, és úgy tűnik, ezt a helyzetet a borsodiak egy kicsit “altatásra” is igyekeznek felhasználni, de a kapus szerint azért várhatóan viszonylag simán fogják tudni hozni ezt a két meccset.

Az utolsó kérdés így szólt: “Verona vagy Marseille – melyiket szeretnéd a döntőben?” A válasz egyszerre sommás és somás: “Teljesen mindegy”.

DigiSport, kivonat: VLV