Női labdarúgó csapatunk kapusát kérdezték a felkészülésről.

– Az első helyen állunk a bajnokságban, a Magyar Kupában az elődöntő következik számunkra. Igazán jól sikerült az őszi szezon!

– Az őszi idényünk meglehetősen jól sikerült. Nyolc ponttal vezetünk a Győri ETO és 10-zel az MTK előtt, amivel a folyamatosan erősödő bajnokságban nem lehetünk elégedetlenek. Kapustársammal, Samu Annával 11 mérkőzés alatt 10 gólt kaptunk, de ezen tavasszal szeretnénk javítani. Az ősszel többnyire mi birtokoltuk a labdát, az ellenfeleinknek kevesebb lehetőségük volt, de Annával így is volt néhány a mérkőzés kimenetelét döntően befolyásoló védésünk. Ez persze a csapatunk számára nyilván hízelgő, kapustársammal azonban örülnénk annak, hogyha nagyobb kihívások elé állítanának minket. Ez minden bizonnyal a tavaszi szezonban így is lesz.

– A hét elején ismét megkezdődött a munka. A kapusok számára hogyan zajlik ilyenkor a felkészülés?

– Hétfőn kezdtük el az edzéseket a csapattal, illetve Kővári László kapusedzővel. Heti hét edzés szerepel a programunkban. A szakmai stáb a tréningek előtt egyeztet és általában kapunk 30-40 percet Laci bácsival a speciális gyakorlatainkra. Ezután csatlakozunk a mezőnyjátékosainkhoz, amikor már kapura gyakorolnak. Ha a csapatedzésen az első perctől szükség van kapusokra, akkor mi általában korábban kezdünk. Edzőnkkel és társammal úgy készülünk, hogy a február 24-i Győri ETO elleni rajton senki sem tud majd meglepni minket és érintetlen marad a kapunk.

– Rutinos BL-résztvevő ellenfelekkel is megmérkőztünk a felkészülés során. Mennyiben segíti ez a csapat és a ti alapozásotokat?

– Nagy segítséget jelent számunkra, hogy a felkészülés alatt nagyon erős csapatokkal sikerült lekötni edzőmérkőzéseket, ahol együttesünk védekezése mellett mi, kapusok is rengeteget tudunk majd gyakorolni. Az edzéseink eddig nagyon jó hangulatban telnek, mindenki nagyon motivált és alig várjuk már az előttünk álló feladatokat.

Fradi.hu