Futsal csapatunk kapusával beszélgettek.

A Rába ETO-tól a Ferencvároshoz igazolt Tóth Gyula, a magyar futsalválogatott kapusa.

A klubnál tulajdonosváltás zajlott le, az új vezetőség érkezésével stabilizálódik a győri klub helyzete, a futsalcsapaté is, viszont az új vezetőség egy kicsit más utat vázolt fel a játékosoknak, ebben én a saját személyemre lebontva hosszabb távra nem éreztem biztosítva a jövőt” – indokolta a hálóőr az M4 Sportreggeliben, hogy a sportág Bajnokok Ligájának számító UEFA Futsal Cup elitkörébe jutott győri csapatból miért igazolt egy alacsonyabban rangsorolt együtteshez.

Tóth Gyula hozzáette, a Ferencvárosnál két-három éven belül a bajnoki aranyérem a cél. „Erre teljesen reális esély van, ha ilyen tudatos építkezés folyik” – vélekedett a játékos, aki azt is elárulta, később kapusedzőként folytatná a fővárosi klubnál. „Abban maradtunk, hogy amíg érzek magamban annyit, hogy tudok még ehhez a sporthoz hozzátenni, addig mindenféleképpen aktív labdarúgóként próbálom segíteni a csapat előrelépését. Egy hosszabb távú tervet vázoltak fel elém, ami nekem nagyon szimpatikusnak tűnt. Az aktív pályafutás mellett most már gondolnom kell a jövőre is, valószínűleg előbb-utóbb kapusedzőként számítanak rám.

Nagy hűha!” – válaszolta a hálóőr arra a kérdésre, hogy mit szólt a futsal közvéleménye az átigazoláshoz. „Rengeteg telefonhívás és üzenet érkezett, többnyire pozitívak, de voltak negatívak is, akik más dolgokat véltek a háttérben felfedezni. Pedig semmilyen más dolog nem volt a háttérben ezzel kapcsolatban, egyszerűen változtak az elképzelések, teljesen pozitív hangulatban és jó szájízzel váltunk el egymástól.

A Rába ETO átalakulásával egyébként hazai porondon a Berettyóújfalu maradt az egyetlen profi csapat, ahol a játékosok nem dolgoznak a futsal mellet, a Fradi futsalosai is dolgoznak vagy tanulnak a sportolás mellett. A bajnokságot ennek megfelelően toronymagasan vezeti a Berettyóújfali, a Győr jeleneg a második, a Ferencváros a hetedik.

M4 Sport