És ebben jó úton járunk – Bíró Blanka, Márton Gréta és Elek Gábor nyilatkozott a DVSC elleni bajnoki mérkőzés előtt.

Az FTC női kézilabdacsapata nagyszerű őszi szezon zárt, és a zöld-fehérek ott folytatnák a szombati, Debrecen elleni meccsen, ahol tavaly abbahagyták. Bíró Blanka, a csapat kapusa szerint erre jó esély van, hiszen a munka mellett pihenésre is jutott idő az ünnepi időszakban.

Szerencsére a karácsony nagy részét otthon tudtuk tölteni, hiszen csak 26-án este volt az első edzésünk” – így a válogatott hálóőr.

Bíró Blanka kiemelte, az Eb-győztes Jelena Despotovic személyében roppant veszélyes átlövővel rendelkezik a Debrecen, amely irányítóposzton is gyors, és a beállót is szeretik megjátszani, így erre nagyon figyelniük kell.

Elek Gábor azért látja a lányokon a kemény meló jeleit. „Elég nagy munkában vagyunk, ennél fogva arra számítok, hogy fáradtak lesznek a játékosok, így nem gondolom, hogy sziporkázni fogunk” – adott hangot véleményének a szakember.

Noha taktikai és technikai elemeket is gyakorol a csapat, a vezetőedző szerint ez az időszak elsősorban a fizikai felkészülésről szól. „Az elfáradás a célunk ebben a két hétben, és azt gondolom, hogy ebben jó úton járunk” – fogalmazott mosolyogva Elek.

M4 Sport