A helyi Pulse sportoldal felsorolta azokat a labdarúgókat, akikre a leginkább kell figyelni, akiktől a legtöbbet várja 2018-ban – Joe az első helyen, illusztris nevek közt.

Joseph Paintsil abszolút kiemelkedő volt a 2016-17-es ghánai bajnokságban, a Tema Youth színeiben, tíz gólt szerezve. A tehetséges középpályás a magyar Ferencvároshoz igazolt, ahol ott folytatta, ahol Ghánában abbahagyta. Paintsil 2017-et hat góllal és négy gólpasszal zárta tizenkét meccsen a magyar bajnokságban. Az Új Év a nyakunkon és Joseph Paintsil bizonyosan „a játékos”, akit figyelnünk kell 2018-ban. A magyar bajnokságban jelenleg szünet van, de a Ferencváros vezet és Joe kiemelkedő teljesítménye eddig az év csapatába sorolja.

A másik négy játékos: Kevin-Prince Boateng, a Milan volt és a Frankfurt jelenlegi játékosa; Patrick Twumasi, az Asztana BL-selejtezőn öt, az EL-csoportkörben négy gólt szerző csatára; Richmond Boakye-Yiadom a Zvezdát a selejtezőkből hét góllal az EL-be rúgó csatár és Thomas Partey, az Atletico Madrid BL-döntőn is szerepet kapott védekező középpályása.