Az is kiderült, hogy hány évre írt alá a fiatal játékos.

A Ferencváros középpályása, Fernando Gorriarán és Lucas Olaza három évig csapattársak voltak az uruguayi első osztályban szereplő CA River Plate-ben. A két játékos rendkívül jó barátságot ápol egymással a mai napig, és nem mellékesen a 23 éves hátvéd példaképként tekint a Fradi légiósára.

Kettejük szoros kapcsolata a nyáron majdnem folytatódott, ám Gorriarán június 11-én négy évre aláírt a Ferencvároshoz, Olaza nagy bánatára.

– Emlékszem, hogy épp a nyaralásomat töltöttem és a képviselőimmel tárgyaltam. Beszéltem Fassival, jelenlegi klubom elnökével. Komoly benyomást tett rám, mindent tudott a pályafutásomról. Egy darabig kivártam, mert egy másik uruguayi játékos is érkezett volna, egy nagyon jó barátom, Fernando Gorriarán személyében. Őt is el akarták hozni a Talleresbe, azonban az egészből nem lett semmi, hiszen Fernando a Ferencvárost választotta
– mondta most Olaza a nyári váltások hátteréről hazája egyik lapjának.

Ő végül 450 ezer euró ellenében került a Tallereshez. Mindketten jól döntöttek jelen állás szerint, hiszen a Talleres de Córdoba jelenleg az előkelő negyedik helyen áll az argentin bajnokságban, mint Gorriarán alapembere lett a listavezető Ferencvárosnak.

forrás: csakfoci.hu