Az elveszített bajnoki döntő óta – csapatkapitányunk értékelte az őszt röviden.

– Hogyan értékelnéd az őszi szezont?
– Az őszi szereplésünkkel összességében elégedett vagyok. Az egyetlen döntetlent leszámítva mindegyik mérkőzésen elértük a kitűzött célt, nem csak az eredményt, de a játékunk minőségét tekintve is.

– A bajnoki mezőny szorosabbnak tűnik az elmúlt években megszokottnál. Mennyire lett nehéz idén a bajnokság?
– Bár a mezőny erősödött a tavalyihoz képest, a csapatunk is fejlődött. A legnagyobb előrelépést én a mentalitásban érzem. Az ezüstérem és az elvesztett döntő mindannyiunknak megtanította, hogy az élet semmit sem ad ingyen. Sokkal koncentráltabban, szerényebben és céltudatosabban folyik azóta a munka. Nem tudom, hogy alakul majd a tavasz, de bízom a csapattársaimban, az edzőinkben és az egész stábban, egyelőre szerintem ez a legfontosabb.

– Kemény év áll mögöttünk, mennyire jön jókor a pihenő?
– A pihenő nagyon fontos része a szezonnak. Ilyenkor több idő jut a családra, barátokra vagy éppen a tanulásra. Egy hetet kaptunk teljes pihenőnek, ez alatt az egy hét alatt gyakorlatilag tilos edzenünk és fociznunk. A következő három hétre pedig otthoni edzéseket kaptunk az erőnléti edzőnktől, valamint a fizioterapeutánktól. Ez a három hét arról szól, hogy az izmainkat felkészítsük a téli edzések terhelésére. Összességében egy hónapig nem látjuk egymást, ami egyrészt jó is, másrészt viszont a vége felé már nagyon szoktunk hiányozni egymásnak, így januárban teljes erőbedobással folytatódhat a munka.

Fradi.hu