Labdarúgó csapatunk vezetőedzője és vezetője beszélt az elmúlt esztendőről.

Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a FradiMédiának adott évértékelő beszédében elismerte, rosszulesett neki, amikor a szezon elején a távozását követelték, ugyanis véleménye szerint letett már annyit az asztalra az FTC-nél, hogy türelmesebbek legyenek vele. Orosz Pál elmondta, a zöld-fehérek célja 2018-ban a 30. bajnoki cím megszerzése, és bár a Bajnokok Ligája csoportköre nem lehet reális elvárás a csapattal szemben, az Európa-ligában mindenképpen szeretnének feljutni a főtáblára.

Bosszantott, hogy három-négy gyengébb meccset követően már a távozásomat követelték. Persze, régóta dolgozom már a sportban, nem vagyok annyira érzékeny, de úgy gondoltam, letettem már annyit az asztalra a Ferencvárosnál, hogy ennél türelmesebbek legyenek velem” – kezdte Thomas Doll.

Az FTC nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen az első hét fordulóban csak két győzelmet aratott, míg az Európa-liga második selejtezőkörében kettős vereséggel, 7–3-as összesítéssel alulmaradt a dán Midtjyllanddal szemben. Utána azonban „egyenesbe jött” a Fradi, amely a Magyar Kupából ugyan kiesett, de az NB I-ben a legutóbbi 12 meccséből 10-et megnyert, így 19 forduló után három pont előnnyel az élen áll.

Hét címet nyertünk vele, tehát a Ferencváros legsikeresebb edzői között van – méltatta a német szakembert Orosz Pál, a klub vezérigazgatója. – Nagyon jó munkát végez, és mivel egy karizmatikus figura, ezért megosztó személyiség. De ez nem baj. Az edzőt az eredményei minősítenek. Ha valaki ránéz a tabellára, azt láthatja, hogy vezetjük a bajnokságot, tehát teljesen rendben vagyunk.

Orosz Pál az új igazolások közül méltatta Joseph Paintsilt, valamint Miha Blazicot és Sztefan Szpirovszkit, akik a játékosmegfigyelői stábba beálló Vladan Csukicsnak köszönhetően kerültek a Fradihoz.

Nagyon megváltozott gondolkodásban és a sportra fókuszált. Rájött, hogy ha nem így tesz, akkor igazából nincs jövője” – mondta a vezérigazgató Varga Rolandról, aki ebben a naptári évben 21 góllal segítette a Ferencvárost, és 13 találattal vezeti az NB I góllövőlistáját.

2018-ban mindenképpen szeretnénk megszerezni a 30. bajnoki címünket, ezzel feltűzni a harmadik csillagot a mezünkre. Ez a kimondott célunk, és ezért a pályán és a pályán kívül is mindent megteszünk. A jelenlegi játékoskeret, a pénzügyi és az infrastrukturális háttér arra predesztinálja a csapatot, hogy bejusson az Európa-liga csoportkörébe. Bajnokként nem annyira nehéz odajutni. Persze, a BL-csoportkör a cél, de ez nem feltétlenül reális. A kivételek erősítik a szabályt, jó lenne bejutni, de a kimondott célunk a bajnokság megnyerése és az El csoportköre” – zárta mondandóját Orosz Pál.

Kivonat: NSO