Varga Zsolt értékelte a pólószezon eddig eltelt részét.

Két fontos mérkőzés vár a hétvégén, a bajnoki tabellán a második helyet elfoglaló Ferencváros férfi vízilabda-csapatára a Kaposvár és a Szombathely ellen idegenben. A jelenlegi forma alapján a papírforma az FTC-nek kedvez.

Azzal, hogy a fővárosi zöld-fehérek a Szolnok mögött állnak a bajnokságban Varga Zsolt, a csapat edzője is elégedett.

Az elmúlt időszakot pozitívan értékelem, annak ellenére, hogy vannak olyan szakaszai az elmúlt három hónapnak, egyfajta kielégületlenséget okoz bennünk. A Magyar Kupában tovább jutottunk, mint tavaly, viszont az elődöntőben összekerültünk a Szolnokkal egy nagyon éles mérkőzésen. Ez volt a harmadik, egyben a legjobb összecsapásunk velük, végül ötméteresekkel kikaptunk tőlük, így a Szolnok elleni mérlegünk: 0–3. Ez okozza a kis csalódást, akkor is, ha a rendes játékidőben csak egyszer kaptunk ki tőlük, bajnokin. A három mérkőzés közül azon hibáztunk a kelleténél többet, az volt a leggyengébb a mi szempontunkból. Az első összecsapáson a Szuperkupában egy kifejezetten jó mérkőzést játszottunk ellenük, bár nekünk az volt az első olyan mérkőzés, amely ilyen magas színvonalú volt. Az Eurokupában ott tartunk, ahol szeretnénk tartani. A következő fordulóban a Miskolccal találkozunk a döntőért, így összességében lehet pozitívan értékelni az elmúlt időszakot. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk azokat a hibáinkat, amiket ki kell javítani ahhoz, hogy a következő alkalommal nem jussunk el az ötméteresekig” – értékelte az elmúlt három hónapot Varga Zsolt.

Az, hogy a Szolnokot nem képes megverni a Ferencváros fájó pont a tréner számára, aki hisz csapata további javulásában.

A Szolnok Európa egyik legerősebb csapata, ezen a héten például megverte a Reccót a BL-ben, ami egy nagyon nagy fegyvertény. Az elmúlt mérkőzéseken egyértelműen kiderült, hogy a Szolnok egy nagyon erős és jól felépített társaság. Nem hiszem, hogy verhetetlenek, de ahhoz a játék minden területén magas szinten kell teljesíteni ellenük.

A nyári időszakban olimpiai bajnokok és fiatalok kerültek a csapatba a klub utánpótlásából. A rutin és a tehetség egyesítése tudatos építkezést sejtet, mindezt az eredmények is alátámasztják.

Nagyon mélyről indultunk. Az elmúlt öt évben nagyon tudatosan építkeztünk. Körülbelül most jutottunk arra a szintre, hogy az álom, amelyet korábban megfogalmaztam, miszerint láthassam a Ferencvárost kétezer ember előtt játszani győztes mérkőzésen, nagyon közelít. Tény, hogy az elmúlt időszakban nagyon nagy változások voltak a csapatban, hiszen hét új játékos jött. Azt látni kell, hogy egy ilyen érési folyamat, a játékos-kapcsolatok kialakulása nem megy egyik napról a másikra. Azt érzem, hogy amit eddig felmutattunk, az a maximum.

A Miskolc elleni Eurokupa-elődöntőt januárban rendezik, így még van ideje felkészülni az FTC-nek, a cél mindenképpen a győzelem Varga számára.

Már két mérkőzést játszottunk a Miskolccal a Magyar Kupában, így ismerjük őket. Egy szívós, agresszív, jó csapat, amely az utolsó pillanatig harcol. Olyan párharcra számítok, amelybe biztos, hogy ezer százalékot adnak bele, de nekünk, mint címvédőknek ezt határozott játékkal kell fogadnunk.

A hétvégi, Szombathely elleni mérkőzés egyik aprócska pikantériája, hogy a játékvezető Fodor Rajmund lesz, aki egykoron csapatársa volt a Ferencváros mesterének.

Már több mérkőzésünket vezette Rajmi, én mindig örülök annak, amikor ő vezeti, már a barátsággal és szeretettel teli múltunk miatt is. Ő jól tudja ezt kezelni, reálisan, jól vezeti a meccseket.

A hétvégi találkozókon Varga Zsolt számára csak a győzelem elfogadható, függetlenül attól, hogy vendégként ugranak vízbe.

Ezek kötelező pontok számunkra. Van 6-7 olyan fiatal játékosunk, akiket szeretnék többet játszatni ezeken az összecsapásokon.

M4 Sport