Endi reméli, hogy a szezon végén felvarrhatjuk a harmadik csillagot a mezünkre.

Hogyan értékeled a Vasas elleni találkozónkat?

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már a második percben megszereztük a vezetést. Rögtön az elején megnyugodott a csapat, ami azért volt fontos, mert tudtuk, hogy a Videoton kikapott, és nekünk meg kellett ragadnunk az esélyt. Szerencsére tudtunk élni a lehetőséggel, végig uraltuk a találkozót. Nem játszottunk mindig szépen, de céltudatosan futballozva, végig a kezünkben volt az irányítás.

A gól után az elsődleges cél a biztonságos játék volt?

Akkor még nem ez volt a legfontosabb, inkább a félidő után mentünk rá a biztonságra. Tudtuk, hogy ha nem kapunk gólt, akkor biztosan az első helyen telelhetünk. Ez volt most számunkra a legfontosabb.

Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott szezont?

Ahogy a tabellára nézünk, láthatjuk, hogy helyreállt a világ rendje. Elég hosszú ideje lehet érezni a csapaton, hogy el tudjuk érni ezt az eredményt, és most kerültünk a megérdemelt helyünkre. Nem mindig hoztuk úgy a mérkőzéseket, ahogy kellett volna, de a félév második részében már minden rendben volt, és ez látszik a tabellán is.

Mit tartasz a legnagyobb előnyünknek, és mi a legnagyobb hátrányunk?

A legnagyobb előnyünk, hogy végre valódi csapattá értünk, és folyamatosan tudunk egymásért küzdeni. Hátrányt nem tudok mondani.

Jönnek az ünnepek, a pihenés időszakába léptek. Mit tervezel, hogyan töltöd a karácsonyt és a szilvesztert?

Mindenkire ráfér a pihenés, hiszen a nyári szünet nem volt igazán hosszú, most teljesen ki kell kapcsolnunk. A csapat nagy része el is utazik. A szünetet végig a családdal lehet tölteni, közben pedig lélekben már a következő év megmérettetéseire kell készülni.

Hogyan értékeled az őszi szezonban nyújtott teljesítményedet?

Ebben a félévben folyamatosan kezdőként kaptam lehetőséget. Célul tűztem ki, hogy ezt minél hamarabb elérjem. Érzem a bizalmat, ez a játékomra is hatással volt. Maximálisan elégedett vagyok ezzel a szezonnal.

Három ponttal vagyunk a Videoton előtt, jó érzéssel mehet a csapat a téli pihenőre. Tavasszal azonban folytatódik a bajnokság, ahol ismét bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a legerősebb csapat. Mire számítasz a tavaszi szezonban?

Bízom benne, hogy a mostani formánkat át tudjuk menteni tavaszra, és akkor az meg fogja alapozni az egész évet. Nagyon remélem, hogy a bajnokság végén megnyerjük a Ferencváros harmincadik bajnoki aranyát, és a címerünk fölé felkerülhet a harmadik csillag is!

Fradi app