Franciaország nyert, Görbicz utolsó világversenye volt a németországi.

Női világbajnokság, nyolcaddöntő
Magyarország 26-29 (11-14) Franciaország
Fradista gólok: Kovacsics 6, Lukács 6, Schatzl 3, Háfra 1

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ, NSO

Bíró Blanka

Az első félidőben sikerült egyenlítenünk, de a hajrá rosszul sikerült, nem szabadott volna hagyni őket ellépni. Sokat hibáztunk, ezt pedig könyörtelenül megbüntette az ellenfél. Szünet után egyszer felzárkóztunk négy gólra, talán ott még volt esély, de nem tudtunk élni vele. Védelemben a franciák váltásait nem tudtuk jól lereagálni, és támadásban is több volt a hiba, a távolabbi lövésekből is sok gólt kaptunk, ez az oka a vereségnek.

Kovacsics Anikó

Az volt a legnehezebb, hogy folyamatosan csak rohantunk az eredmény után. Ez pedig felőrölt mindannyiunkat. A második félidőben a védekezésünkkel is voltak gondok, nem faultoltunk eleget, nem állítottuk meg a franciákat, így pedig túl sokszor találtak be ahhoz, hogy legyen lehetőségünk fordítani. Az első félidőben egyszer még egyenlítettünk, de utána megtartották a háromgólos környéki előnyüket, hiába igyekeztünk. Addig adogatták a labdát, hogy előbb-utóbb sikerült elaltatniuk, és valahol rés nyílt a falunkon, ezt pedig kihasználták, betörtek, átlőttek. Talán tényleg többet kellett volna faultolnunk, megállítani a játékukat. Több lehetett volna ebben a meccsben, ha jobb teljesítményt tudunk nyújtani. A csoportkörben volt lehetőségünk javítani a vereségek után, most viszont azonnal eldőlt a sorsunk. De mindenképpen van, amire építhetünk. Egy nagyon erős csapat ellen estünk ki, és van bennünk annyi, van annyi közös munka mögöttünk, ami bizakodásra adhat okot.

Szekeres Klára

Nem jöttek az elején a bátorító gólok, és védekezésben utána becsúszott néhány olyan hiba, ami teljesen elbizonytalanított minket – mondta Szekeres Klára. – A végén mindennel próbálkoztunk, de ezek is csak időszakosan működtek. Tisztában voltunk vele, hogy egy győzelemhez több extra teljesítményre lett volna szükség. Amivel nem is lett volna semmi baj, mert képesek vagyunk rá. Sajnálom, mert tényleg szerettünk volna nyerni, ám ebben most ennyi volt. Az ágat és franciákat elnézve biztos vagyok benne, hogy messzire fognak jutni. Csalódott vagyok, hogy ezzel a vereséggel eléggé hátsó helyen fogunk végezni.

Kim Rasmussen

Több helyzetet és három büntetőt kihagytunk. Bár az utóbbi benne van a játékban, ma nem volt szerencsénk, a játék apró nüanszaiban ma jobbak voltak a franciák. Büszke vagyok a csapatomra, mert soha nem adta fel. Minden variációt megpróbáltunk, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, de folyamatosan futottunk az eredmény után. A tavalyi Eb-hez képest úgy érzem, előre léptünk, támadásban és lerohanásban, a védekezésünket és a visszafutásunkat pedig jó lenne tovább javítani.