Klubunk ökölvívója újpesti ellenfelét győzte le pontozással. Gratulálunk!

Ökölvívás, felnőtt országos bajnokság, eredmények

Galéria: FTC

52 kg

Szaka István – Burián Ármin, döntő fölény győzelem

Az idén Bocskait nyert Szaka végig irányította a mérkőzést, ellenfelére az első és a második menetben is számoltak. Buriánt egy jobb csapott képében érte utol a sorsa, s így a második menetben véget is ért a meccs. Szaka két éven belül másodszor is döntőbe került.

Bedák Pál

Szaka a második menetben nyert, az ellenfele pedig Virbán Martin lesz, akitől a legutóbbi két mérkőzésén kikapott. Azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy visszavágjon neki és bebizonyítsa, ő a legjobb ebben a súlycsoportban.

Szaka István – Virbán Martin, megosztott pontozásos győzelem

Fradi-Újpest rangadóra került sor Szaka és Virbán Martin között, aki szeretett volna a Virbán családnak aranyat, ha már Gábor testvérének nem sikerült beverekednie magát az 56 kg döntőjébe. Szaka pedig szerette volna megvédeni bajnoki címét. A légsúlyúak között a két 19 éves tehetség újabb nagy összecsapásra készült, örök ellenfelek, serdülő koruk óta találkoznak, ennek megfelelően nagyon ismerik egymást. Virbán idén többször is legyőzte Szakát magyar versenyeken, utolsó alkalommal a Széchenyi emlékversenyen, ennek megfelelően ismét parázs csata folyt köztük. Az első menetben Szaka szinte nem is töltött, csak ütött, de Virbán levédte a rohamokat. A második menetben csökkent a lendület, inkább “belepihentek” a meccsbe, egálban voltak. A harmadik menetben élénkült az összecsapás és Szaka emlékezetesebbet nyújtott, és végül a nap egyetlen 3-2 arányú pontozásával elkönyvelhette újabb magyar bajnoki aranyát.

Bedák Pál

István nagyon koncentrált volt a döntő előtt, látszott rajta, hogy be akarja bizonyítani, 52 kilogrammban jelenleg ő a legjobb. Mindenképpen revansot akart venni, hiszen legutóbbi két mérkőzésén kikapott Virbántól. Nagyon szoros volt végig a döntő, de István nem engedte ki a kezéből, akkor sem, ha csak megosztott pontozással dőlt el. Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk, hiszen nincs is jobb alkalom a visszavágásra, mint az országos bajnokság döntője!

Érdekesség, hogy a héten lezajlott magyar bajnokság legfiatalabb aranyérmese lett klubunk ökölvívója!

81 kg

Tallósi Péter 0-5 Móna Imre

A 81 kg-ban a Ferencváros ökölvívója, a 19 éves Tallósi Péter bajnoki címvédőként érkezett az országos bajnokságra, de rögtön belebukott az első akadályba. A tíz évvel ezelőtt kadett Európa-bajnok debreceni Móna Imre 5-0 arányú győzelemmel tért vissza a ringbe! Tallósi kétszer is kikapta a gumiját, mindkétszer megintették, ami meg is alapozta a vereségét. Színvonalas mérkőzésen a 2009. évi magyar bajnok Móna lépett tovább, akit már sok éve nem láthatott a közönség bokszolni.

Bedák Pál

Sajnos Tallósi Péter korán kiesett, ez minket is meglepett. A meccs közben kétszer is megintették, ez pedig nagyban hozzájárult a vereségéhez.

Fradi.hu, MÖSZ nyomán.