Hiába voltak Bíró Blanka bravúrjai, nem tudtunk élni ezzel.

Női világbajnokság, B-csoport, 2. forduló
Magyarország 22-25 (11-11) Svédország
Fradista gólok: Schatzl 5, Kovacsics 3, Háfra 2

Beszámoló: Fradi.hu, MKSZ

Bíró Blanka

Nagyon csalódott vagyok, mert nagyon fontos két pontot szerezhettünk volna. Nincs más választásunk, mint menni tovább és a maximumot nyújtani a hátralévő csoportmeccseken.

Kovacsics Anikó

A küzdés megvolt, de valami tényleg hiányzott. Az első félidő nagy részében is futottunk az eredmény után, már az is nagy erőfeszítésbe telt, hogy a szünetre utolérjük őket. A folytatásban amíg mi megszenvedtünk minden egyes találatért, addig ők sorban lőtték a könnyű gólokat, ez egy idő után nagyon elszívta az energiánkat. Többször előfordult, hogy egyáltalán nem nehezítettük meg a dolgukat, támadásban pedig sok helyzetet kihagytunk, illetve meggyűlt a bajunk a kapusukkal. Azért is szomorú ez, mert Blanka hozta az extra védéseket, tartotta bennünk a lelket, de elöl nem tudtunk ebből előnyt kovácsolni.

Kim Rasmussen

Nagy csatát vívtunk, nagy küzdelem volt, hiszen mindkét csapat tudta, hogy a győzelem azt jelenti, hogy a nyertes biztosítja a helyét a versenyben, míg a vesztesnek nem marad más feladata, mint minden erejével a további csoportmeccsekre koncentrálni. A lerohanásoknál jobb volt nálunk a svéd csapat, okosan játszott az ellenfél, mi viszont sajnos túl sok hibát követtünk el.

Paraguay 15-32 Spanyolország: Nerea Pena nem lépett pályára.
Kína 15-40 Hollandia: Danick Snelder 2, Laura van der Heijden 3 gólt szerzett.