Kezdődik a németországi női kézilabda világbajnokság, magyar válogatottjainkon kívül ott van a világversenyen Nerea Pena spanyol, Danick Snelder és Laura van der Heijden pedig holland színekben.

Nerea Pena

Két összetevő miatt szeretek nagyon a magyarok ellen játszani: egyrészt mert fantasztikusak a szurkolóik, a legjobbak a világon, vagyis biztosan kiváló hangulat lenne a meccsen, másrészt nagyon sok barátommal, csapattársammal találkozhatok olyankor. Összejöhet szerintem ez a párosítás, de akkor le kellene győznünk a magyarokat, szóval jobb, ha inkább nem akarják, hogy ez megtörténjen… Furcsa lenne nekem valóban, hiszen félig magyar vagyok már, a második otthonomnak érzem Budapestet.

Elek Gábor

Az első ellenfelünk, Norvégia világ- és Európa-bajnoki címvédő, de a legtöbb világversenyen mostanában elveszít egy csoportmeccset, egyszerűen azért, mert úgy alakítja a felkészülését, hogy a tornák hajrájára legyen csúcsformában, vagyis ezt a vereséget akár mi is mérhetnénk rá… – magyarázta ezt már Elek Gábor. – A svéd válogatott szerintem erősebb, mint sokan gondolják, ráadásul a skandináv kézilabda hagyományosan nem fekszik nekünk. Argentínát le kell győznünk, ez nem is lehet kérdés, és én úgy gondolom, hogy ha akarunk valamit ettől a tornától, akkor a lengyeleket is – igaz, ők az elmúlt hétvégén nagyon magabiztosan szerepeltek a romániai felkészülési tornán. Az utolsó csoportmeccsünkön, a csehek ellen is mi vagyunk az esélyesek, még ha ezt a tavalyi Eb-n nem is sikerült érvényesíteni. Nem csinálnak semmi félelmeteset, vagy megfejthetetlent, csak darálnak szorgalmasan. A csoportból tehát tovább kellene jutnunk, a nyolcaddöntőben viszont már sok a kérdőjel.

Fradi.hu