Gergő szerint nehéz lesz, de hazai pályán behúzzuk a szombati rangadót.

Valóban nincs egyszerű helyzetben Thomas Doll, de mindenképp valamilyen megoldást kell találnia. A keretben két center van most, az öcsém, Balázs és az U-21-es válogatott Kundrák Norbert. Láthattuk mi is néhány napja, hogy sokszor érdemes esélyt adni a fiataloknak, még nála is fiatalabb szerezte ellenünk a győztes gólt Szombathelyen. De nem esünk kétségbe, voltunk ennél már nehezebb helyzetben is, amikor kilenc játékosunk volt sérült.

Nagyon jó passzban van a Vidi, de mi is abban voltunk a szombathelyi vereség előtt, bízom benne, hogy az csak kisiklás volt, és újra a szebbik arcunkat mutatjuk szombaton. A fehérváriak legfőbb erőssége, hogy könyörtelenül kihasználják a lehetőségeiket. Lazovity és Scsepovity klasszis, Nego is remek mostanában a szélen. A középpályásainknak le kell szűkíteni a területet. A sikerhez ki kell venni Lazovityot a játékból, hiszen ő a Videoton támadójátékának legfontosabb láncszeme.

Nagyom kemény csatáéra számítok. Magyarország két legjobb csapata találkozik egymással, és lássuk be, az ilyen meccseken rendszerint apróságok dönthetnek. Igazi csapatmunkára lesz szükség, és mindenkinek hozzá kell tennie a magáét. Erőteljes összpontosítás is szükséges, minden egyes párharc megnyerésére nagy energiát kell mozgósítani, de hazai pályán, a közönségünk előtt csakis a győzelmet tudjuk elképzelni. Ha megvan, máris ledolgozzuk a hátrányunkat és kezdődhet elölről a versenyfutás.

– Lovrencsics Gergő

(Nemzeti Sport)