A dzsungelbe hazatérő egykori Dózsa játékos elmondása szerint tiszteli a Ferencvárost.

– Hogy halad a kisfiad futballkarrierje?

12 éves, most a Vasasban játszik. Növöget, van tehetsége, ő is csatár, mint én, és benne van a góléhség.

– Miért akadtál ki, amikor megtudtad, hogy a Fradiban is megnézték őt. Akkor sem akartad, hogy ott játsszon, ha jó a képzés?

Nem akartam. Biztos, jó képzés van a Fradiban, de vannak még jó utánpótlás-csapatok. Azért nem szerettem volna, mert a későbbiekben problémája lehetett volna ebből. Ha éppen nem úgy játszik, ahogy kell, akkor egy Kabát-névvel mindez… Neki akartam jót. A Vasast nagyon szeretem, ismerem a vezetőket, az edzőket, remek képzés van ott.

– Egyszer téged is le akart igazolni a Fradi, és ha minden igaz, tárgyaltatok is. Miért nem jött össze?

2001-ben volt, amikor gólkirály lettem. Nem nagyképűségből, de akkor minden csapat keresett, a Fradi is. Én azonban Honvéd-nevelés vagyok. Emlékszem gyerekként is belém ivódott, hogy a Fradi elleni mindig presztízsmeccs. Nagypapám, nagybátyám és apukám is a Honvédban játszott, mindig az volt bennük, hogy a Fradit le kell győzni. Igaz, hogy tárgyaltam is a Fradival, ott voltam a székházban, de csak meg akartuk hallgatni, mit mondanak. Úgy emlékszem, olyan nagyon sokat nem beszélgettünk, mert mondtam Vörösbaranyi Józsinak, a barátomnak és menedzseremnek, hogy menjünk. Így volt a helyes. Akkor egyébként aláírtam a bajnok Dunaújvárosba, azt hiszem két vagy három évre. De beleírtuk azt a pontot a szerződésbe, hogy ha van külföldi ajánlat a következő hét napban, akkor elmehetek. Az utolsó napon jött a török megkeresés, átmentem az orvosin, és alá is írtam oda.

– Mi jut eszedbe, ha azt mondom, hogy Fradi?

A derbi, az ősi rivális. Tisztelem őket, sokat játszottam ellenük, rúgtam nekik pár gólt, néhány győztes találatot is. De azt azért hozzáteszem, az, hogy az NB II-ben voltak, nem volt jó a magyar bajnokságnak, hiszen egy Fradinak az NB I-ben a helye.

forrás: csakfoci.hu