Emberelőnyös játékunk gyenge volt, elbuktuk a rangadót.

Férfi vízilabda OBI, 7. forduló
Ferencváros 8-11 Szolnoki Dózsa
Negyedek: 1-1, 1-3, 3-2, 3-5
Gólok: Vámos 3, Jansik 1, Jaksics 1, Madaras 1, Mitrovics 1

A tévés meccs kezdésekor több megemlékezés is volt, előbb játékosaink kaptak emlékplakettet: Jansik, Manhercz és Német a 100., míg Vámos a 200. OBI-es mérkőzése miatt. Az első ráúszás után pedig a nemrégiben elhunyt Holop Miklósra emlékeztünk. Ezután pedig indulhatott a rangadó. Ami eleinte úgy nézett ki, mintha két kezdő együttes játszana, rengeteg hibával játszottak a felek, bár lehet, hogy ez a védekezést is dicsérte mindkét oldalon. Az első gólra öt percet kellett várni, Jansik lőtt szélről a rövidbe. A kapunkban ezúttal nem Vogel tempózott, a válogatottban kisebb ujjsérülést szerzett, így rutinosabb hálóőrünk kapott szerepet, Gárdonyi rögtön ötös védéssel jelentkezett. Az első szünetre 1-1-es állással mentünk, utána viszont a vendégek vették át az irányítást, bár még vezettünk egyszer, utána elléptek, hiába védekeztünk ki kettős hátrányt is, a harmadik negyedre a Dózsa előnye már két gól volt.

Ezt a játékrészt óriási bombagóllal kezdtük, Jaksics járatta úgy a kezét, mintha egy helikopter rotor lenne, majd bevágta Nagy Viktor kapujába, a mérkőzés találata volt. Gárdonyi újabb ötméterest hárított, elöl viszont továbbra is kicsit akadozott a gépezet, de így is egy gólra feljöttünk. Aztán a negyedik negyedben egyenlítettünk is, majd egálnál ott volt egy nagyon kérdéses helyzet: Nikics fordult egyedül a kapura, tiszta gólhelyzetben volt, hátulról szabálytalankodtak rajta, ám az ötméteres elmaradt, a fordulásból pedig egyből gólt kaptunk. Innentől pedig talán kicsit kapkodóvá vált a játékunk, amit megbüntetett a Dózsa és összességében megérdemelten húzta be a meccset.

Varga Zsolt

Az első reakcióm meccs után, hogy nagyon idegesen kezdtünk, annak ellenére, hogy a héten nem volt érzékelhető ez a feszültség. Mégis nagy lendületet diktáltunk, viszont a helyzeteket nem tudtuk befejezni, lassan jöttek a gólok és ettől megváltozott a játék dinamikája. Utána pedig elkezdtünk hibázni, kaptunk olyan gólokat, amit ilyen szinten nem lehet. A végén kaptunk gyorsan két akciógólt, azt még vissza kell néznek ki hibázott, mi történt a végén. A Szolnok akkor higgadtabbnak tűnt, mi hibáztunk. Menni kell tovább.

További nyilatkozatok: Fradi.hu