Korábbi csapatánál tanul Krisztián – Palásthyék a Wyscout konferencián jártak.

A Ferencváros utánpótlás szakmai koordinátora, Lisztes Krisztián a Werder Bremen együttesénél tölt el egy hetet, hogy az ottani képzést és az edzéseket tanulmányozza a fiataloknál és a felnőttcsapatnál is.

Megkértem Frank Baumann sportigazgatót, aki engedélyt adott arra, hogy egy hetet töltsek el a Werdernél. Most itt vagyok tehát Brémában, és annyit akarok itt tanulni, amennyit csak lehetséges. Mindenekelőtt a professzionális környezet sokat segít a tanulásban, de rálátásom lesz az itteni teljes rendszerre is – tette hozzá Lisztes, aki 2001 és 2005 között volt a Werder játékosa, 114 meccsen 9 gólt szerezve, 2004-ben pedig Bundesligát nyert a brémai zöldekkel.

Az FTC képviseletében Theo Schneider és Palásthy Norbert is részt vett a Wyscout kétnapos londoni konferenciáján.

Idén is megtartotta a már szokásosnak mondható fórumát a 2004-ben alapított Wyscout vállalat, amely fő profilja a játékos-felfedezők munkájának segítése, a meccselemzés és az átigazolások. A 2017-es konferenciának ezúttal a londoni Stamford Bridge adott otthon, ahol többek közt olyan európai élcsapatok képviselői voltak jelen, mint a házigazda Chelsea, a Juventus, a Manchester City, vagy éppen a Liverpool.

A kétnapos eseményen részt vett a Ferencváros utánpótlás szakmai igazgatója, Theo Schneider, valamint az utánpótlás játékos-megfigyelők vezetője, Palásthy Norbert.

Körülbelül 150 klub, és 300 ügynök volt jelen a fórumon. Több előadást és prezentációt is láthattunk. A lényege ezeknek a rendezvényeknek az, hogy az ügynökök felvegyék a kapcsolatot a klubokkal, és felajánlhassák játékosaikat. Theo Schneider elmondta, milyen pozíciókra keres jelenleg játékosokat a Ferencváros, és lehet, hogy az ügynökök ajánlatokat fognak tenni. Ez azért jó, mert rengeteg ügynökkel lehet kapcsolatba lépni, és sok játékos kerülhet a látókörbe – mondta Palásthy Norbert.

Csakfoci, Fradi.hu