Női kézilabda csapatunk hibátlan mérleggel vezeti a bajnokságot.

Női kézilabda NBI, 8. forduló
Érd 29-32 (14-18) Ferencváros
Gólok: Kovacsics 6, van der Heijden 6, Szucsánszki 4, Háfra 3, Pena 3, Schatzl 3, Hornyák 2, Snelder 2, Faluvégi 1, Lukács 1, Márton 1

Nem jó előjelekkel indult a mérkőzés számunkra, bár a meccsig “titkoltuk”, de Marija Jovanovics nem lehetett ott a csapatban, kisebb műtéten esett át a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája találkozó után, a térdével vannak problémák. Emellett, ha ez nem lett volna elég, a bemelegítésnél Nerea Pena rosszul lépett, kiment a bokája, a kezdődobásnál még az öltözőben ápolták. Így mentünk neki a jó formában lévő és bő kerettel felálló Érdnek. És hogyan! Három-nullás rohammal indítottunk, igaz, ugyanilyen módon egyenlítettek a hazaiak is. Pena egy rövid időre beszállt, ám sokáig nem volt fent, nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Nem úgy, mint Szucsánszki, aki fantasztikus játékot mutatott be, valamint van der Heijden is remekül játszott és magabiztosan értékesítette a megítélt heteseket is. Hátul is úgy-ahogy megvoltunk, sikerült többnyire semlegesítenünk az érdiek gyorsindításait és Bíró Blanka is a legjobbkor mutatott be egy-egy bravúrt. Ez láthatóan elbizonytalanította kicsit ellenfelünket, ennek is köszönhető, hogy a félidőre négygólos előnnyel mehettünk. És persze nem szabad elfelejteni Hornyák Dóra visszatérését sem, két nagy bombával segített minket.

A folytatásban jól kezdtünk, már persze ami a védekezést illeti, hat percig nem lőttek gólt Klivinyiék, támadásban viszont nálunk is voltak gondok, bár növeltük az előnyünket, utána emberelőnyben nem találtunk be, miközben két gólt is kaptunk, majd van der Heijden előbb büntetőt, majd ziccert is rontott. Ám nem lenne nagybetűs csapat a csapatunk, ha nem lendülne túl ilyen kis problémákon, ezúttal is így lett, újra pályára lépett Pena, ami gólokban is megmutatkozott, valamint Snelder is aktivizálta magát a falban. Nem sokkal később pedig Háfra is játékra jelentkezett, és remekül állt be, több szép átlövéssel szomorította a narancs-feketéket. Volt egy-egy apróbb rövidzárlat, ám ekkor ismét Bíró demoralizálta Szabó Edina lányait, lélektani pillanatokban hatástalanított százszázalékos ziccereket. Az utolsó öt percben aztán beindultak a síposok is, Klivinyi két szabálytalanságra erősen rájátszott, mire Szekerest mindkétszer kiküldték, ám hiába, ezzel sem tudtak élni, jól figyeltünk és magabiztosan húztuk be a bajnoki pontokat.

Ezután jöhetett a jól megérdemelt ünneplés a csordultig megtelt vendégszektorral közösen, akik végig elnyomták a tapsikolóval felszerelkezett hazaiakat, Szabó Edináéknak pedig maradt a szimpatikus vesztes szerep eljátszása. Pihenni sok időnk nem lesz, még egy fontos Bajnokok Ligája találkozó vár ránk a hétvégén Norvégiában, ahol az utolsó tartalékokat is mozgósítani kell majd, hogy a lehető legtöbb pontot vigyük magunkkal a sorozat középdöntőjébe. Mindent bele, lányok! Sikerülni fog! Hajrá, Fradi!

Elek Gábor

Elég baljós előjelekkel érkeztünk a mérkőzésre Jovanovics kiesésével, aztán a bemelegítés alatt Penának is kifordult a bokája, miután szerencsétlenül rálépett valakinek a lábára. Úgy is nézett ki, hogy nem tud játszani, de aztán csak jött, és segített rajtunk. Nagyon fontos győzelmet arattunk, és iszonyatosan nagy betűkkel mondanám ki, hogy csapatként nyertünk ma.

Fradi.hu