Szekeres Klára és Elek Gábor nyilatkozott az Érd elleni bajnoki mérkőzésről.

Az Érd–Fradi talán már az egyik legnagyobb rangadó lett. Nagyon jó formában van az Érd, nagyon jó csapattal találkozunk, de mindenképpen győzni szeretnénk” – nyilatkozta Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője.

Csapata október végén 27–25-re legyőzte a címvédő Győri Audi ETO KC együttesét, és a mezőnyben egyedüliként továbbra is százszázalékos. Az érdiek csak a Győrtől kaptak ki, de két mérkőzéssel többet játszottak, ezért vezetik a tabellát.

A játékosok fáradtak, többen sérültek, és nagyon nehéz időszakban vagyunk, borzasztóan sok a feladatunk” – tette hozzá Elek. Mint kifejtette, reményei szerint inkább az elmúlt hetekben lejátszott mérkőzések tapasztalata mutatkozik majd meg a játékukban szerdán, mint a fáradtság.

A vezetőedző elmondta, az érdieknek két jó kapusuk van, és a balszélső poszton is nagyon megerősödtek. „Ez az a mérkőzés, amikor mindenkit be fognak vetni, hogy győzzenek, mert nagyon fontos számukra, ahogyan nekünk is” – nyilatkozta a zöld-fehérek vezetőedzője.

Az FTC válogatott játékosa, Szekeres Klára szerint ha valakinek van esélye legyőzni őket, akkor az az Érd csapata, ezért nagyon jó mérkőzésre számít. „Klivinyi Kinga kulcsszerepet játszik, őt mindenképpen meg kellene állítanunk, és a gyors indulásaik is nagyon jók, úgyhogy vissza kellene érnünk velük” – tette hozzá.

M4 Sport