A Szuperkupáról nyilatkozott pólósaink vezetőedzője és két játékosa.

Varga Zsolt

Mind a két klub számára biztos vagyok benne, hogy sokat jelent egy ilyen trófea. Nekem edzőként mindenképpen. Fontos lehetőség számunkra. Minden trónon a Szolnok ül – Magyar Kupa, Magyar Bajnokság, Bajnokok Ligája – mi most trónkövetelőként lépünk fel. Abban a tekintetben is külön jelentősége van a Szuperkupának, hogy egy BL győztes csapattal mérkőzhetünk meg. A kérdés, képesek vagyunk-e rá, hogy legyőzzük, eljutottunk-e már a Fradival, hogy egy ilyen komoly ellenfelet meg tudunk-e verni? Számunkra fontos állomás és trófea mindenképp. Nem játszottunk még idén igazán nehéz tétmérkőzést, ezek úgy érzem, most hiányoznak is. Sokkal könnyebb lenne erre a kérdésre úgy válaszolni, ha játszottunk volna előtte 2-3 BL szintű csapattal. Akkor tudnám pontosabban behatárolni, hogy hol tartunk az építkezésben. Eddig hoztuk az úgynevezett kötelezőket. Most itt áll előttünk egy olyan sorozat, ahol több olyan nehéz mérkőzésünk lesz, ami megmutatja, mire lehet képes ez a Fradi illetve ebben a pillanatban hol tartunk. Az én számomra az elsődleges, hogy ahol elindulunk, legyen az bármilyen kupa, azt elhódítsuk. Ezen kívül a saját játékunkat és stabilitásunkat őrizzük meg az első pillanattól az utolsóig és úgy tudjunk utána egymás szemébe nézni az öltözőben, hogy ne legyen hiányérzet.

Szirányi Balázs

Jellemző volt korábban a Szuperkupára, hogy a Bajnokok Ligája címvédője azért lényegesen erősebb és esélyesebb csapat volt, mint a LEN Kupa sorozat nyertese. Hosszú évek után először fordul ez meg és reális esélye van az Euro Kupa győztesnek a BL győztessel szemben a Szuperkupában. Számunkra fontos állomás, mert az első fontos címet szerezhetnénk az új csapattal. Hatalmas dolog lenne a győzelem és mindenképpen egy önigazolás, hogy jó úton járunk.

Varga Dániel

A legfontosabb az, hogy a szezon kezdetén a Fradinak elhozhatunk egy trófeát. A nyári átigazolások óta tartanak a találgatások milyen erős lesz a Fradi, milyen lesz a Szolnok. Eddig csak találgatni lehetett, milyen erőt képvisel ez a két csapat egymáshoz képest, most szombaton derül ki először, de nem véglegesen, mert a bajnokságban is sokat fogunk találkozni.

A vezetőedzőnkkel készült teljes interjút ide kattintva, míg Szuperkupa-győztes játékosaink visszaemlékezését ide kattintva olvashatjátok a hivatalos oldalon.