Kuttor szerint nem látszott, hogy melyik csapat harcol a bajnoki címért és melyik a kiesés ellen – bővebb edzői értékelések a tegnapi bajnokiról.

Thomas Doll

Nagyon fontos volt, hogy máshogy lépjünk fel a rosszul sikerült Magyar Kupa-mérkőzést követően. A meccs elején lehetett érezni, hogy kicsit bizonytalan a csapat. Azt gondolom, a mérkőzést uraltuk, de hiányoltam, hogy a második soron át tudjuk vinni a passzokat. Ha birtokoltuk a labdát, akkor egészen jól járattuk, ez tetszett. Azon kell tovább dolgoznunk, hogy bátrabbak legyenek a játékosok, és ha nálunk van a labda, eljuttassák az üres zónákba a labdát. Böde Dani szép gólt fejelt, jól kombináltak, jól kijátszották a helyzetet, nem volt egyszerű a labda befejelése, de sikerült neki a hosszú sarok felé fejelni. A második félidőben megvolt a lehetőségünk, hogy eldöntsük a mérkőzést egy második góllal. Nem tettük meg, a mérkőzés menete pedig kicsit megfordult, majdnem kiegyenlített a Mezőkövesd. Kicsit hiányoltam a második félidőben, hogy konkrétabbá váljanak a játékosok, hogy szerezzünk második gólt. Ami viszont tetszett, hogy szervezett volt a csapat, nem futottunk bele kontrákba. A magasan előre ívelt labdákat nem lehet megszüntetni, ezek a mérkőzés utolsó tíz percében elő szoktak fordulni. A Mezőkövesd az utolsó, de hosszú a szezon, minden jót kívánok nekik, szeretem ezt a stadiont, mindig jó itt a hangulat. Most vezetünk, de nem fogunk egész héten a tabellával foglalkozni, és azt nézni, hogy elsők vagyunk. Ha megfigyeljük, hogy hét héttel ezelőtt hol álltunk: akkor hetedikek voltunk körülbelül, sok sérült játékosunk volt, az új játékosok még nem értek be. Engem sok felől kritizáltak, így hosszú út vezetett idáig. Mindannyian várjuk a következő mérkőzésünket a Debrecen ellen. Az egyetlen negatívum, hogy Leandro és Otigba a két sárga lapja miatt nem játszhat, így improvizálnunk kell jövő héten.

Kuttor Attila

Ezen a meccsen egy kívülálló nem tudta volna eldönteni, hogy melyik csapat harcol a bajnoki címért és melyik a kiesés ellen. Nagy helyzeteket hibáztunk, de a mezőnyben egyenrangú partnerek voltunk, semmiből rúgott gólt a Fradi, a második félidőben pedig a vendégek fölé kerekedtünk. Mindezek ellenére gratulálok a Ferencvárosnak. Nem lehetek elégedetlen, amit terveztünk azt végrehajtottuk, de a helyzeteket be kell rúgni, ezen javítunk a következő időszakban.

Fradi.hu, Mezőkövesd