A Dózsa edzője szerint mindkét csapat erősödött.

A tizedik bajnoki derbijére készül a Ferencváros és Thomas Doll ellen is – bár utóbbi ugye nem ülhet majd a kispadon. Meg tudják még lepni egymást bármivel?

Sokat változott a Ferencváros kerete és a miénk is, talán az új játékosok, az összeállítások még számíthatnak e tekintetben, de összességében tudom, mit várjak a riválistól, nagy meglepetéseket nem tud már Doll sem okozni, és szerintem én sem neki.

Visszatérve a szombati derbire: ennyi idő és meccs után is különleges rangadó az Ön számára az FTC elleni, vagy megszokottá vált mára?

Mindig is különleges, egy extra találkozó ez a magyar fociban. Ez itt a legnagyobb derbi, sőt, nem csak itt, de az egész világon is az egyik legnagyobb. Nem is csak a pályán, de a lelátókon is, a szurkolók teszik mássá ezt a mérkőzést, éppen ezért sajnálom, hogy nem jönnek olyan nagy számban már, mint pár éve. Mint ahogy azt is sajnálom, hogy a szurkolóink nem kaptak túl sok jegyet a Groupama Arénába.

A Fradinak Dollja és Gerája sem lesz szombaton, de mi a helyzet Újpesten, kik azok, akik biztosan nem játszhatnak majd?

Egyedül Mohl Dávid hiányzik majd térdsérülése miatt, mindenki más ép és egészséges.

Tavaly még egy ember kiesése is sokat számított volna Újpesten, mostanra viszont sokkal nagyobb kerettel dolgozhat. Mégis nagynak mondható a különbség a két csapat között, de számít ez egyáltalán? Az elmúlt években háromszor is meglepték az FTC-t idegenben elég hasonló helyzetben.

Emlékszem az első FTC elleni meccsemre, amikor hátulról a második helyen álltunk, az ellenfél meg talán a dobogó harmadik fokán állt a bajnokságban a kupameccsünk előtt. Aztán nyertünk. Semmit nem számítanak a számok a derbi előtt! A játékosok ilyenkor felpörögnek, motiváltak, izgatottak, nem törődnek a helyezésekkel. Persze, nyilván számít a játékosok képessége, tudása a pályán, de egy ilyen meccs a fejekben dőlhet el.

Nem csak az Újpest, de a Ferencváros is “bevásárolt” a nyáron. De kinek sikerültek jobban az erősítések?

Az FTC néhány komolyabb nevet is megszerzett, ez látszik a pályán és a mutatott játékban is, szerintem előreléptek az elmúlt idény óta. Nálunk is voltak érkezők nagyobb számban, de mint mondtam már, idő kell nekik és a csapatnak is. De összességében mi is erősödtünk, jobbak lettünk, ha nem is feltétlenül az egyéni képességeket tekintve – tény, hogy Bardhi és Diarra távozása e téren nem érintett minket jól –, de csapatként biztosan.

Ennek ellenére csak a 9. helyen állnak. Nem is kérdezem meg, hogy ezzel elégedett-e.

Nyilván nem, sem a helyezéssel, sem a mutatott játékkal. Bár picit jobban kezdtük a szezont, és mindenki nagyon elégedettnek tűnt, nekem már akkor sem tetszett, amit a pályán láttam. Győznünk kellett volna például a Videoton ellen, vagy épp a Ferencváros elleni első meccsünkön is. Amikor pedig nem jönnek úgy a pontok, nyilván halmozódnak a problémák is, nem vagyok elégedett azzal, amit a pályán mutatunk. Például a helyzetkihasználásunkkal, nem lövünk elég gólt a pontok megszerzéséhez. És ez nem csak koncentráció kérdése, legalábbis nem csak a pályán történtek számítanak, vannak ugye a klub körül egyéb dolgok is. Ezek és az edzéseken történtek is komoly befolyással bírnak a mérkőzéseken történtekre, a játékosokra.

forrás és teljes interjú: csakfoci.hu