Volt játékosunk már együtt is edz lehetséges új csapatával.

Honlapunk értesülései szerint a DVTK-csapatával edz Leonardo Vitor Santiagio, aki 2013 februárjától 2014 nyaráig a Ferencváros játékosa volt. A miskolciak több napon át tesztelik a középpályást, elsősorban arra kíváncsiak, milyen állapotban van a játékos. Amennyiben a szakmai stáb rövid időn belül “tudná őt” használni, úgy sor kerülhet a leigazolására.

A 34 éves brazil középpályás kivételes technikai tudásának köszönhetően gyorsan óriási közönségkedvenc lett a zöld-fehéreknél.

A Fraditól való távozását követően több csapatban is együtt dolgozott az őt Budapestre csábító Ricardo Monizzal. Legutóbb az FC Eindhovenben futballozott, nyár óta viszont nincs csapata.

A zöld-fehérektől való távozását követően egy “kitételnek” köszönhetően három évig nem szerződhetett vissza az NB I-be, de ez a tilalom idén nyáron lejárt.

A miskolciak időközben hivatalosan is bejelentették, hogy Leonardo a csapattal edz a következő napokban.

Egy technikailag nagyon képzett játékos csatlakozik a mai napon hozzánk, akiről jókat hallottam – mondta el Bódog Tamás szakmai igazgató a klub honlapjának – Leonardo edzéslehetőséget kért a szakmai stábtól és ezt a lehetőséget megadtuk neki. Velünk fog készülni az elkövetkező napokban, és én magam is kíváncsian várom milyen állapotban van a labdarúgó.

A játékos egyébként korábban együtt játszott az FTC-nél többek között Busai Attilával és Ugrai Rolanddal, akik jelenleg a DVTK-t erősítik.

Sok szép emléket őrzök Magyarországról, szerettem itt játszani – idézte föl Leonardo. – Diósgyőrbe is mindig szívesen jöttem, hiszen rendre telt ház előtt léphettünk pályára. Aki csak Hollandiából követi az eseményeket, annak elképzelhetetlen, hogy az elmúlt években mekkora változás történt errefelé, csodálatos a DVTK Edzőközpont, és impozáns az épülő stadion is. Keményen fogok dolgozni a következő napokban, és alig várom, hogy találkozzak korábbi csapattársaimmal, Busai Attilával és Ugrai Rolanddal.

forrás: csakfoci.hu