A sajtótájékoztatón nem a lelátóra küldött vezetőedzőnk értékelt – Pintér Attila szerint Otigba rúgott is, nem csak lökött.

Máté Csaba

Egy kicsit talán már lehiggadtak a kedélyek a mérkőzés után. Az elején azt kaptuk, amit vártunk, egy szervezett csapattal álltunk szemben, nem egyszerű feltörni a védelmüket. Kértük a játékosokat, hogy türelmesen járassák a labdát, a széleken próbáljanak meg mögéjük kerülni, beadásokból, összekötő pozíciókból akciókat csinálni. Ebből született egy gól a félidő végén. A második játékrészben arra készültünk, hogy emiatt kicsit többet támad majd ellenfelünk, mi pedig egy második góllal lezárhatjuk a meccset. Erre meg is volt az esélyünk, hiszen többször vezettük a védelmükre a labdát, ezeket jobban ki kellett volna játszanunk, egy óriási lehetőségünk ki is maradt. Aztán volt a mi javunkra egy olyan szituáció, aminél úgy éreztük, hogy büntető lehetett volna, aztán a hazaiak kaptak egy számunkra véleményes tizenegyest. Amivel a legnagyobb gondunk az volt, hogy úgy éreztük, a játékvezető végig engedte a test-test elleni harcot, nem fújta le, engedte, hogy a játékosok megküzdjenek a labdáért. Nem érezzük azt, hogy Otigba ennek fényében faultolt volna. Így döntött a játékvezető, majd kielemzik azok, akiknek ez a dolga. Sajnos egy ponttal megyünk haza, nagy lehetőséget szalasztottunk el, a Videoton botlott, de úgy néz ki, hogy nekünk is botlani kellett… Thomas semmi olyat nem mondott, ami nem fér bele, szerintem, a kulacsot mérgében földhöz vágta, ha ezért el kell küldeni, akkor jogos, hogy elküldték. Szerintem nem az.

Pintér Attila

Nagyon jó mérkőzést láthatott a közönség. Amit elterveztünk, az az első félidőben is ült. A 39. percben kaptunk egy gólt, mindkét csapat győzelemre játszott, így ez benne van. A szünetben cseréltünk, hadrendet is váltottunk, megértették a játékosok, hogy miről szólna a második félidő. Uraltuk a játékot, mertünk futballozni, vissza tudtunk jönni a meccsbe az egyenlítő góllal, és 1-1-nél, ha kicsit higgadtabbak vagyunk, akkor lehet, hogy a győzelmet is meg tudtuk volna szerezni. De ez is jó dolog a Ferencváros ellen, hogy visszajöttünk, gratulálok a srácoknak, nagy erőket mozgósítottak. Sok sikert kívánok a Fradinak. Nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni, ezt megfogadtam. De támasztani sem szabad a játékost, Otigba pedig nem csak ellökte, hanem meg is rúgta.