Ma kezdünk az Euro Kupa második selejtezőkörében, amit mi rendezünk a Népligetben.

Vízilabda, Euro Kupa, 2. selejtezőkör
Helyszín: Népliget. Napijegy: 1000 Ft. A vízilabda bérletek érvényesek a mérkőzésekre! Az összes találkozót élőben közvetíti a DigiSport.

Október 13., péntek, 19.30 Ferencváros – Primorac Kotor
Október 14., szombat, 19.30 Ferencváros – Jadran Split
Október 15., vasárnap, 11.00: Ferencváros – CN Mataro

Gárdonyi András

Abból a Mataróból, amikor ott játszottam, már csak négyen maradtak, jelenleg főleg fiatalok alkotják a csapatot a pár rutinos játékossal kiegészülve. Spanyolországban középcsapatnak számítanak, de nagyon szeretik a vízilabdát, lelkesek és komolyan veszik a nemzetközi szereplést. Ha a mérkőzés elején szoros az állás, veszélyesek lehetnek az ellenfelükre, de nem a Fradira. Látva a miskolci eredményeiket, túl sok esélyük nem lesz a második fordulóban. A második kör a mérkőzésszám alapján is könnyebb lesz, konkrétan feleannyi meccs lesz, mint legutóbb, viszont a három meccsen, három különböző játékstílusú csapattal mérkőzünk meg. Biztos továbbjutást és csoportelsőséget várok magunktól. Ismét a Jadran lesz a legkeményebb ellenfelünk, de kint remek védekezéssel, jó játékkal legyőztük őket, ráadásul ott a harmadik mérkőzést játszottuk ellenük, fáradtabb volt a csapat, mint amilyen most lesz.

Varga Zsolt

Annyiban talán mindenképpen könnyebb lesz ez a mostani csoportkör, hogy nem kell négy nap alatt hat meccset játszani, az tényleg nagyon megterhelő volt, részben ennek „köszönhetjük” azokat a sérüléseket, amelyeket összeszedtek a játékosok, s amelyek még mindig okoznak gondokat. A három nap alatti három mérkőzés is fárasztó, de azért jól elviselhetőbb, mint az első selejtezőkör terhelése volt. A három ellenfél közül továbbra is a Jadran Splitet tartom a legerősebbnek. A Kotor montenegrói csapat, arra számítok tőlük, hogy jó brusztos, szlávos játékot produkálnak, a spanyol Mataro pedig várhatóan latinosabb, pörgős vízilabdát játszik majd. Utóbbi két csapattal kapcsolatban a Miskolc ellenük vívott meccseire tudtunk támaszkodni, ők nagyobb arányú győzelmet arattak, de nem úgy készülünk, hogy gyenge ellenfelek lesznek. Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb cél a továbbjutás és nincs jelentősége annak, hogy ez első helyen vagy második helyen sikerül. Ennek ellenére itthon a csoportelsőség megszerzése fontos, már csak a presztízs szempontjából is. Egyébként pedig a torna meccseit arra szeretnénk felhasználni, hogy tovább épüljön a játékunk. Madaras Norbert nem játszik a hétvégén, szeretném, ha a bordasérüléséből teljesen felépülne, Manó hála istennek már bevethető, ami azt jelenti, hogy kapás oldalon több cserelehetőség lesz, ez az érintetteknek mindenképpen jó hír.

DigiSport, Fradi.hu, VLV