A hétvégén Szkopjében indul a Bajnokok Ligája szezon – Elek Gábor, Kovacsics Anikó és Szucsánszki Zita nyilatkozott.

Nem követi a fokozatosság elvét a Fradi női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a tavalyi döntős Vardar Szkopje otthonába látogat. Persze ez nem új a ferencvárosi lányoknak, hiszen az előző szezonban is ott kezdték a sorozatot.

Tisztában vagyunk vele, hogy a világ egyik legjobb csapatáról beszélgetünk” – kezdte az M4 Sportnak Elek Gábor vezetőedző, aki hozzátette, évek óta együtt játszik a macedón együttes magja, így „nagyon szép feladat előtt állnak”.

A szakember nehezebb meccsre számít, koncentráltabb ellenfelet vár, ráadásul ezúttal a világ egyik legjobbja, Andrea Lekics is ott lesz a Vardarban. További előnynek nevezte, hogy tavaly már két kemény, igaz vesztes meccsel a lábukban találkoztak a BL-döntőssel, míg most ez az első meccsük a sorozatban.

A zöld-fehérek irányítója, Szucsánszki Zita is optimistán tekint a mérkőzés elé, noha nincs rajtuk eredménykényszer, hiszen nekik elsősorban a kvartett másik két csapatát kell megfogniuk. A 132-szeres válogatott játékos szerint a nyáron erősödött az együttes, amelyből azonban többen sérüléssel bajlódnak, ami nehezíti a dolgukat.

Az október 6-i meccs csak a kezdet: rövid időn belül hat nehéz találkozó vár a lányokra. A Larvikot itthon fogadják, majd idegenbe utaznak a Thüringenhez, a bajnokságban pedig az MTK, a Siófok és a Győr vár rájuk.

Kovacsics Anikó szerint a sorozatterhelés során nagyon fontos lesz a megfelelő fizikai és mentális állapot. „Most elkezdődik az olyan időszak, amikor edzés, alvás, meccs és így tovább. De ez a jó benne, ezekre készülünk.

Elek Gábor viszont amondó, az igazi „horror” és az óriási fizikai megterhelés nem októberben, hanem novemberben vár a Fradira, hiszen az első három BL-meccsre úgy tudnak készülni, hogy csak egy hétközi bajnokit kell játszaniuk, míg utána már heti két mérkőzésük lesz.

M4 Sport