Kerékpárosunk a 62. helyet szerezte meg.

A Ferencvárosi Torna Club kerékpárosa, Orosz Gergő élete első országúti világbajnokságán a 62. helyen végzett! Az országúti mezőnyversenyt Bergenben rendezték meg, ahol 63 ország 190 versenyzője állt rajthoz. A verseny nehéz hegyi terepen zajlott, Orosz Gergő a 62. helyen zárt! A versenyt összességében 129 sportoló fejezte be, nem csak ezért, de Orosz Gergő teljesítménye a nemzetközi kerékpársportban jegyzett eredménynek számít!

– Sikerült már feldolgoznod, hogy mekkora sikert értél el a 62. hellyel?
– Sikerült persze. Nagyon jól esett, hogy a barátaim, a tanáraim és mindenki gratulált. Örülök, hogy sikerült befejeznem a versenyt. Elégedett vagyok a 62. hellyel. A Ferencvárosi Torna Club és a szakosztály egész évben támogatott, nagyon sokat köszönhetek a klubnak.

– Kőkemény hegyi terepen rendezték meg a versenyt. Hogyan zajlott a felkészülésed és mire kellett nagyon figyelned?
– Gyula bácsival kifejezetten hegyi résztávokon készültünk a Bükkben, ami nekem hazai pálya volt, hiszen én is itt élek, így felüdülés volt edzeni. Mivel ez volt a korosztályom legfontosabb versenye, így egész évben erre készültünk, több, hasonló versenyen vettünk részt.

– Milyen célokkal utaztál ki a világbajnokságra? Gondoltál arra, hogy előkelő helyen végzel?
– Gondoltam rá, hogy egy ilyen helyezés összejöhet. Titkon reménykedtem abban, hogy a legjobb 20 között végezhetek. Az Európa-bajnokságon a 40. helyen végeztem, így úgy álltam rajthoz, hogy ha megismétlem ezt az eredményemet vagy egy kicsit megjavítom, akkor már nagyon elégedett leszek.

– Milyen volt a verseny?
– Nagyon jól éreztem magam verseny közben, remek hangulat és több érdekesség is volt. Az elején nem csak köröztünk, hanem volt egy 40 kilométeres szakasz is. Korai rajt volt és mivel előző este esett, még vizes volt az út. Emiatt több esés is volt a mezőnyben. Külön öröm volt, hogy nem csak a felnőttek, de mi a versenyünkre is rengeteg néző volt kíváncsi, jó volt hallani, ahogy szorítottak nekünk. Viszont voltak meggondolatlan szurkolók is. Volt olyan, hogy az előttem haladó az egyik néző kezéből verte ki a telefont, amit gyakorlatilag át kellett ugratnom, de néhány zászló is kisebb gondot okozott. Sárga lencsét választottam a versenyre, mert több alagúton is átmentünk, ami nagyon izgalmas volt.

– Mit jelent számodra és a jövőd szempontjából ez az eredmény?
– Remélem és bízom, hogy ez az eredmény segít majd elindítani a profi karrieremet. Célom, hogy oda kerüljek a World Tour mezőnyébe, de tudom, hogy milyen lépcsőfokok vannak előttem és ezeket hogyan kell majd megmásznom.

Fradi.hu