Csapatunk tegnap megérkezett Olaszországba, ma pedig két mérkőzést játszanak. Vízilabdásaink repülővel utaztak – képek itt – Milánóba, majd onnan Busto Arsizio felé vették az irányt, ahol találkoztak klubunk korábbi bajnokával, Ujvári Eszterrel is – Nyuszi kosárlabda csapatunkkal lett aranyérmes a kilencvenes években -, aki ikreivel és férjével, a fradista Csiszár Jenővel (jelenlegi milánói főkonzul) együtt látogatta meg őket a helyszínen.

A mérkőzések is elkezdődtek, a Paix 14-9-re verte a Montpelliert, a Jadran Split 21-7-re nyert az OSC Potsdam ellen, míg a házigazda SM Verona 24-4-re ütötte ki a ZPC Amersfoortot.

Élő szöveges eredménykövetés: Microplustiming

Varga Zsolt a VLV-nek nyilatkozott a kezdés előtt:

– Ez nyilván már nehezebb kör lesz, mint az elmúlt hétvége a kupaselejtezőkkel, hiszen itt komolyabb meccsek várnak minket, meg azért mégis hat mérkőzést kell játszani, ez biztos, hogy eleve megterhelő lesz. Van pár betegünk is, ami megnehezíti a terhek elosztását. Itt most az a fő, hogy meglegyen a magabiztos továbbjutás, a következő kör már más lesz, igaz, ennél is nehezebb.

– Kik a legnagyobb ellenfelek?

– Azt gondolom, hogy önmagunk…, rajtunk kívül talán a Verona. Viszont mire eljutunk odáig, hogy velük játszunk, szerintem már mind a két csapatnak meglesz a továbbjutás, így velük egy presztízsmérkőzésre számítok így előzetesen, bízom benne, hogy az is lesz.

– A programot nézve megállapítható, hogy két olyan nap is lesz, amikor két meccset kell játszanotok. Ez azért még a mai világban is szokatlan.

– Megterhelő, pont ezért gond, hogy négy nap alatt van hat mérkőzésünk. Én sem tudok erre mit mondani, nehéz ügy, nem tartom jó dolognak, már csak a sérülésveszély miatt is, hiszen ahogy fáradnak a játékosok, egyre inkább ki vannak téve annak, hogy megsérülnek. Amit ki akartam védeni azzal, hogy három centerrel megyünk, pont nem működik most, de megpróbáljuk megoldani, sok cserével igyekszem majd óvni a játékosokat.

– Gondolom, az elvárás minden körülmények között egyértelmű…

– Igen, a legfontosabb a továbbjutás.

– És ezt „meg tudod ígérni”?

– Kötelező a továbbjutás, ez nem lehet kérdés, hiszen itt nem hat BL-főtábás csapat van, hanem két nagyon jó csapat, velünk együtt három és van négy másik, őket magabiztosan meg kell verni. Utána pedig majd nyalogatjuk a sebeinket.

Euro Kupa, 1. selejtezőkör, B-csoport
Olaszország, Busto Arsizio

Szeptember 28. csütörtök
10.45: Ferencváros – ZPC Amersfoort (holland)
17.00: Ferencváros – Montpellier (francia)

Szeptember 29., péntek
18.45: Jadran Split (horvát) – Ferencváros

Szeptember 30., szombat
12.30: OSC Potsdam (német) – Ferencváros
20.30: SM Verona (olasz) – Ferencváros

Október 1., vasárnap
10.45: Pays D’Aix Natation (francia) – Ferencváros